iPhone6s 時代算唔算蘋果最輝煌嘅時代?

109 回覆
385 Like 23 Dislike
手機方面,15年推出嘅iPhone6s功能包括3D touch、touch id、3.5mm headphone jack、領先業界嘅A9 chip,而且經歷完2013年嗰陣中國炒「土豪金」之稱嘅金色iPhone5s炒到成皮野,Apple呢間公司變到好觸目,而後來又出埋iPhoneSE,三千幾蚊嘅價錢,iPhone6s嘅core,通吃埋中低階市場。嗰段日子應該係最多人轉會過Apple

而同年4月(2015年),Apple又推出咗Apple Watch,當時啲人等咗隻錶好耐,所以隻錶出嗰陣媒體都大肆報導。

2015年Apple仲推出咗新嘅12吋Macbook,重量大約970克,足足輕過macbook air 300克,雖然spec唔算勁,但好啱畀啲文青拎住坐喺Starbucks扮下野,更加唔使講呢個係大學入場券。

平板方面,2015年尾ipad pro推出,窄邊框,支援apple pencil,加上有ios加持,進一步增加Apple喺平板電腦市場嘅實力。

但最近Apple變得不思進取,而且產品定位亦越嚟越奇怪,先唔提部貴到仆街設計又冇大廠風範嘅iPhoneXs max,佢先出部spec同價格都同12吋macbook勁似嘅macbook air(但依然重macbook 300g),而家又更新得8吋但又支援第一代Apple Pencil嘅ipad mini,最過份嘅係,眾多果粉期待嘅Airpods2,居然除咗電池用耐啲同個充電盒可以無線之外,冇任何改進(仲要貴咗)不嬲都話Airpods漏音,咁大嘅問題可以一啲改進都冇?

我由4s時代開始,每逢Apple發佈會,就寧願第二日恰住眼瞓,都要睇下Apple有咩新產品,嗰陣時係真係覺得Apple有種魔力,有總好想要佢嘅產品嘅衝動(嗰陣讀緊中學,係戇鳩啲),但而家Apple嘅所作所為真係令人髮指

我作為多年Apple忠實打手,都呼籲咁多位,唔好包疪Apple,如果Apple跟住落嚟再出垃圾,就堅決唔好買,要畀啲顏色Gay Cook睇下,而家嘅Apple已經畀唔到以前嗰種信念我哋,唔好再盲目幫趁
當你講科妓
講講吓變咗講歷史

你就知間公司唔多掂
印象中6同6plus係咁多代最好賣

當年第一次岀大mon
炒到癲

先達 fat fat ,幫好多人上樓
印象中6同6plus係咁多代最好賣

當年第一次岀大mon

4同4s先勁
我想要部見得人嘅iPhone呀
5s先勁,拎部機出嚟覆個message,隔離條友望到,問:你部機冇密碼?
最暢銷手機第三位

5s
iPhone 4 先係
出舊屎又咪咁多人買
今年最後一水啦應該 因為6s用家真係需要換機了
Nokia
6好垃圾 得1GB ram
仲用緊6s
唔係喎上年仲有條傻系果迷同我駁嘴
話蘋果整合得好好
賣得好好架喎
原來佢柒左?
錯啦巴打 最輝煌最好賣一定係iphone4喎
相比6
6s賣得算係差
九唔撚搭八死返出去啦 討論緊Apple呀
我感覺好似4s有白色最好炒

D同事係公司長期keep住一兩條iphone 4s
一見今日個價好D就拎條去放,過幾日又上網搶貨
漏音係因為AirPods 唔係in ear, 本身AirPods/EarPods 嘅設計就係專登避免in ear 嗰種唔舒服嘅感覺
https://youtu.be/QSlNuWZY29c
當初EarPods 嘅video 有講到,apple 用呢樣野做賣點
根本唔當係一個問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞