Sony打手話A6400屌打EOS RP

79 回覆
14 Like 22 Dislike
原來我只係出過兩個post?
你啲狗同類話Sony鏡貴先,我貼返三支啲實例反駁,你就選擇性淨貼曬Canon平過Sony嘅鏡,又係度扮中立請收皮啦
討論到要人身攻擊 我真係彩你都廢事

你貼3支Sony 平過 Canon = 唔係選擇性
我貼8支Canon 平過 Sony = 選擇性奸狼狗

我貼啲Spec 仲要同焦距同光圈

你仲要3支spec有2支都唔同 eg. 50.4 vs 50.2

幫Canon 貼野=奸狼狗 人身攻擊
我讚Sony 機身好就係扮中立

所以我係理你都廢9事 雙重標準

公就你贏字就我輸啦

例子多過你都要咁厚面皮 真係要跟你學下野喇
首先挑起話Sony鏡貴係你哋班奸狼犬先呀,舉返三支實例駁返就話"公你贏字我輸",最你班奸狼咁撚惡㗎?最識雙重標準係你哋班奸狼犬呀

以前罪大機身差鏡少就踩到一文不值,到機身spec超過你哋奸狼就轉口風話鏡群差,到原生鏡群補足後就選擇性話貴過canon鏡,而家目前你哋奸狼機身垃圾原生鏡少就係你哋以前踩罪大所犯嘅相同狀況啦,一俾人串返轉頭就今天的我打倒昨天的我,機身差?唔緊要,我哋直出色靚,用腦影相,電量少?唔緊要,帶多幾粒,原生鏡少?唔緊要,我哋大把EF鏡可駁接環。奸狼犬成班都係食屎狗嚟
SONY鏡一定支支貴過Canon?
Sony支24 1.4GM官價係$11990
CANON支EF24 1.4官價係$12880

Sony支35 1.4Z官價係$12690
Canon支EF35 1.4LII官價$15280

Sony支12-24F4官價$13990
Canon支11-24F4官價$23780
仲要1180g重,Sony既得565g重

呢段邊個打先架??挑起價錢人地明明講50.8 同GM鏡 你就無啦啦衝出黎 睇黎收左唔少錢 自己對號入座 三島果然屈人最叻 一開始就射個波落我度話我挑起先 明明係你講先

係啦係啦Sony No.1 喇 係都要叫人食屎 妄想被逼害?Canon post有踩Sony?

睇清楚啦盲西奸狼犬
24 1.4GM唔係GM呀?

呢啲咩嚟㗎?
人身攻擊冇停過

做咩又cut頭cut 尾呀 姐係認自己柒左啦 舉35.4 同 12-24

咁24.4 GM貴定Canon貴呀 真係唔覆你就當自己有道理 笑大人個口咩
當年你班奸狼犬post過呢啲圖出嚟踩Sony㗎啵
已經有一件成日影屎相發癲踩罪大嘅含柒咖哩大師啦,你都可以話睇唔到所謂嘅"奸狼犬",好簡單,因為你本身已經係一件奸狼犬,選擇性失明就咪扮假中立啦
24 1.4GM官價咪平過Canon EF24 1.4囉官價柒頭
個別例子就搞到全部Canon用家係奸狼犬 最不齒係你呢樣 你依加咪又係變左所謂「post圖踩人」既人 你仲要個個Canon同Sony 既post都出現

你比起當年既「奸狼犬」有過之而無不及啦
呢位三島小朋友
做乜野咁大仇口仲要由史前開始數起

我唔係針對你個Sony 喎, 我係針對你幾個Sony打手亂鳩咁吹6400好過RP。我一驗證就發現原來得啖笑。
唔夠打咪唔夠打囉,APSC唔夠FF打好正常,我都係用緊APSC機。
睇街價啦 冇人叫你衝去官價買 你中意做水魚 冇人阻到你wor 都明既 你咁中意選擇性 睇啲唔睇啲
[url]EOS R vs A7RIII
https://lih.kg/1052797
- 分享自 LIHKG 討論區[/url]

入返post睇清楚個答覆次序啦盲閪奸狼犬,係你班奸狼犬挑起話罪大鏡貴先
或然巴打 大家明 想中立分析

就係不齒呢啲 盲反 係度誤導
果位巴打有用Sony 喎 喂你地隊友黎 好在你叫我Check Check先咁佢又係咩犬呀三島大哥
我講實例你就話冇
有埋圖就話個別例子
完美演譯"公我贏,字你輸
拎埋啲歷史野黎嘈 拉開話題 悶唔悶啲呀 張圖幾年前我都唔知啦 幾時有連登用家用 用呢張圖串人呀 張圖成4-5年前

我淨係知你依加個個post都踩入去就係人都見到啦
後尾查左係4-5年啦 洗唔洗拎啲歷史野黎講呀 無聊
等睇樓主canon m50 vs 罪大 a7
你話冇奸狼犬咁樣呀嘛
我咪拎返歴史圖實證囉
唔拎你又會屈我鳩吹啦
屈人黎講邊夠三島大哥黎呀

咁中意講歷史 依加你咪係一個活生生既例子囉

同你講落去都晒氣 早啲抖喇 聽日又要繼續開工
有圖有實證就話講歷史,仲話我屈人,論無恥奸狼犬真係舉世無雙
A7 Mk1? 咁又真係有得比下喎
岩岩睇過,A7個ISO6400都幾難睇
感覺同M50個質素差唔多
當然FF有佢既特性

https://www.dpreview.com/sample-galleries/5930710153/sony-a7-review-samples/3030017121
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞