蘋果踢爆:星展ATM爆食錢羅生門 事主稱存入6.6萬 銀行指無紀錄

176 回覆
159 Like 7 Dislike
屌你老母講撚到d客好撚得閒屈銀行咁
係屈都屈你六百萬啦,六萬咁撚少。
就快拉返大陸
銀行承諾作出賠償
雖然根據星展銀行與客戶簽訂的保險箱免責條款訂明,即使是該銀行職員疏忽以致客戶財物受到損失,但銀行毋須作出賠償。不過,張耀堂昨承諾會向客戶賠償,他聲稱顧客失物不能以金錢衡量,銀行方面不一定以合約的免責及上限條款為准則處理,希望做到與客戶有一個圓滿的解決方案,銀行並會承擔最終責任。他向客戶表示歉意,並希望客戶在填報損失物品時,盡量提供單據及資料,以便該銀行評估價值。https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20041006/4353694

咁即係有賠定冇賠呢?
有PPS/FPS 都唔知幾多年未親身去過交卡數
有同事渣打都試過,幾皮野
不過之後拎得返
咁又唔係咁話法 香港地好多人頭豬
我試過比hsbc食左10萭,結果2x日先取回
真係成日有呢d事發生
#有朋友被食$6000好似搞成幾個月先拎得返
報警冇用,根本識玩就報MA 搞大佢
12月10日 2月4日

可能洗咗
星展呢間銀行可以掉晒你d保險箱都做得出
事很都係求其賠少少錢算數 垃圾管理
FPS點交卡數? 用Enjoy卡但無Hase戶口
入咁大金額不如等明日去銀行入錢仲好啦
自從上次數少我1000蚊
入落馬會等3粒鐘過返入銀行
都唔用食錢怪
唔好能用星展啦
垃圾銀行,有朋友打過佢工,話入面D高層玩政治多過做野,N年前又掉失保險箱又盛
我知 佢知 單眼佬都知
麻煩你認真從頭睇多一次
PPS for sure
中銀..
搞咗我一兩個月..
又話check機又乜又乜..
一味dum我波鐘..
俾公司壓焗住自己貼錢俾公司..

最後我cut撚曬自己saving同credit card..
永不取用中銀..

仲要間公司有同事借咗我8,9千都宜家都未還..
FML,咁撚黑仔.
班差佬真係廢柴嚟!恰女人恰細路就巴閉,有人報案話唔見錢,已經好明顯係盜竊,如果條友講大話想呃銀行錢,咁係詐騙,點會不涉刑事?你班廢柴做看更都嫌佢唔得醒
岩呀, 如果你起櫃員機/入數機 拎左人地D錢, 銀行都CHECK到啦
事主會唔會咁撚豬走去為左6萬蚊博坐監???
詐騙好大罪

明知銀行有CCTV, 仲特登作假故仔????
弱智都唔會咁做啦, 更何況條友做生意

擺明銀行入數機亂撚左, WINDOW藍畫面成日都有啦
10張10張咁入好過啦
拿個捶仔打爆個ATM 咁咪算刑事咯
警犬咁就可以睇CCTV
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞