蘋果踢爆:星展ATM爆食錢羅生門 事主稱存入6.6萬 銀行指無紀錄

176 回覆
159 Like 7 Dislike
逗得果萬零兩萬蚊人工 會有得d咩能力
落分行屌晒全部人老母,分行驚佢搞大件事就無再提
換著個軟弱啲既應該就已經俾銀行食撚左
賊眉賊眼想人點信你
食左夾棍好拎返出黎喇
屌得好
我覺得找卡數應該自己用EBANKING找囉

原始人咪覺得拎60000 CASH去找卡數好正常
可能太耐洗左帶咪話未有
唔通話我地唔記得跟 想睇個時已經洗左咩
十萬數!差幾多?
涉及私隱唔俾睇CCTV, 咁撚樣都得?
咁銀行食錢機咪玩撚晒?
好似拎左四十幾落去,話佢少左萬幾
食錢機同atm都要2day check對數,有錢多事主又有報俾銀行知一定會入返戶口
阿黃生其實係咪扮入左錢咋,成件事好怪下喎
六皮唔係好多
但點解要幫你還啦
咁大額就行去櫃台處理啦!
一千幾百就話用 食錢機唶!

Anyway,呢單嘢影響聲譽
你個招牌唔係只值6皮丫嘛?
我都試過壞機
銀行真係好似唔知入左幾錢咁

因為我都唔係好記得幾多 當時我都只係將覺得多左既錢入落去 銀行又check唔到 我求其up左個約數佢就俾返個數我
係囉 睇返當日atm入面條transaction帶
就算清咗機都已經印咗係熱感紙有得對架嘛唔係咩
睇到幾點部atm hang機同offline 同事主報稱入數時間係咪match
正常如果真係食食下部機hang既應該會係restart部機既時候D錢跌落試機個兜或者直接JAM係中間
DBS有冇真係CHECK架 
明明大粒癦用女友提款唔㩒錢都當洗黑錢
呢單咩野都唔做,再次證明黑警砌大粒癦生豬肉
係咪解鈔員偷撚咗
都應該就快10年

試過入$800落恆生櫃員機 有單出

之後戶口唔見有呢$800 之後寄信來話架機無紀錄

找卡數要我自己填form申請cut利息 垃圾恆生
銀行業要先同大灣區接軌
奪命金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞