曼谷旅遊討論區(2)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
hkg-bkk 搭皇家約旦12xx only 岩岩飛左兩日
咩機
黎緊5月同女友去曼谷, 兩個都係第一次
諗緊去唔去大城果邊, 但係女友好怕熱
如果去, 大家會推薦 day tour/ 租車/ 火車?
買左十月重陽
去四日
坐阿聯酋
成23:45先到曼谷
好似會有張快pass過關
是咪都應該趕唔到坐鐵?
上次星期五晚坐cx 2340落機 過關排好耐 (30分鐘+) 等行李再 (15分鐘+)

買定kkday sim card 叫grab的士出市區啦

business咪有囉
如果唔係A380人人有就唔快啦
又係你
過左十二點都有得拎?
我係坐商務呀
想試下阿聯酋商務又比唔起長途
不過機鐵12點收工應該都趕唔到啦
kkday sim 香港機場拿 $31 一到埗就用得
留名
請問大家,曼谷有無乜好地方慶祝生日
一枝公去曼谷有無邊度食泰菜係正?
有沒有人食過呢間「IL Fumo」?
見香討有人推介
去酒店bar 慶祝啦
https://youtu.be/R5DuRyGCHjk
呢間食過一次唔貴又唔會太多人 唔使排隊
6月頭會同女友玩5日半
day1夜機到(東蒙機場) 跟住食宵夜行下先返酒店
第二朝直接坐接駁巴士去芭提雅 陽光與海灘 想問下有咩島好玩 預計芭提雅飲飲食食兩日 dup下骨
之後返曼谷 住漢沙酒店 想問下間野o唔ok 仲有有咩地方必去同必食
新手 幾十年無去過泰國 有野錯漏講聲sor
hansar好ok
抵住
放心
thx ching
你住過hansar?
唔洗客氣
岩岩住完翻黎
感覺如何 上網睇人地啲vlog介紹係入選SLH
另外想問下附近有咩好玩好食
其實呢次係我第二次住
之前係幾年前住過
感覺設施開始舊
但都好整潔舒服, 尤其係浴室, 舒服程度值得一讚
房好大, 景觀就無乜, 除非你特別住有view個種房
地點方面, 要行一陣先會去到central world等, 有少少唔就腳
不過其實附近有bts站
早餐款式唔多, 不過質素頗高, 有即叫即整menu
服務都幾好
我住個時就無蝗, 多數係西人, 有少少港客咁

野食就等其他巴打介紹啦
我同屋企人去
都係食翻穩陣野多
我見佢最近2018年11月翻新過 請問巴打知唔知
我揀左有view既房 應該ok掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞