曼谷旅遊討論區(2)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
星期六日 唔去d weekend market行?
sor原來星期日早上有

等我再改下
小弟7/10至12/10到曼谷, 現在行程大約如下

7/10(day 1) : 16:00 Check In → Terminal 21 食野 → ARTBOX Thailand / Talad Neon Night Market (夜市二選一)
8/10(day 2): Goji kitchen & bar → 鄭王廟 & 臥佛寺 → 考山路 → Asiatique河濱碼頭夜市
9/10(day 3): ICONSIAM → Let's Relax (Spa) →Brasserie Europa @ Siam Kempinski Hotel Bangkok
10/10(day 4): The Market→ 拉查達火車夜市
11/10(day 5): 四面佛→水門雞飯→Central World → Big C → Red Sky Bar → JJ market

但有幾個問題好困擾
1) ICONSIAM 好唔好放埋落day 2, 如果唔去考山路的話
2) 有巴打推介嘅Brasserie Europa, 我係eatitgo 已經無左優惠booking, 如果去JW Cafe @萬豪代替好唔好?
3) Organika House (cafe ) , Savoey, Mae Varee 芒果糯米飯呢幾度食野地方值唔值專登搭車去食?
4) 曼谷有個地方有室內滑水, 值唔值一戰?
5) Day 3 同 & Day 4應該行程未Full, 有咩地方可以加落去?
6) 會住係T21 附近, 除左T21 同夜店, 附近有咩好玩?

唔該各位好心巴打
會同朋友去蛇美見識下, 咁順便去圭Artbox , 唔該哂
我10月中獨遊完全無打算plan
你下個月幾多號去呀
酒店游水
邊到有?
x2😂😂
我上個月先去完,今個月又去
燒槍有無推介
現場買定book定先會抵D
https://www.klook.com/zh-TW/activity/13009-bangkok-shooting-range-experience-bangkok/
我見klook有package買
呢個價ok?
唔緊要啦
我上年都去左3次
吸引bor
錶價加20蚊
不嬲無plan
瞓醒先諗食咩同去邊
其實…有少少悶
行街又怕熱,寺廟又唔去,得返搵食
一次過去埋啦,iconsiam碼頭直接有船去asiatique, 好平好方便,好過你要搭番去另一邊碼頭再等另一架船去asiatique 不過呢個就免費 到時你再睇下
我見個度好多船泊, 我驚要浪費好多時間去搵
好想買船麵嗰種麵,麵質好彈
唔知邊度有得買,機場買咗幾盒船麵中伏
今次主打係hea
所以9成留酒店游水訓覺haha
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞