曼谷旅遊討論區(2)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
酒店係ratchathewi 個邊 覺得點? 驚去旅遊景點好麻煩.
不過去temples 大皇宮 旅客通常搭咩車去?grab 少驚會收得貴
如果出返去市中心玩都幾麻煩
咁應該book啲咩地方好🙇‍♂️第一次去曼谷唔太識book好地方酒店 屋企人又想平啲
central world附近 不過就比較貴 但有bigc行 同埋有幾個大型商場 同埋四面佛
asok/nana站附近4星酒店 大約5-600 鄰近bts mrt出入方便 又可以行入t21商場
I’m vacationing there soon. Can’t wait to drink Tom Yum soup 🍲 冬陰公湯😋😋
100%唔好去red sky bar
又貴又伏
omakase 得唔得?

ginza sushi ichi

gaggan
日本人
唔洗,我泰國番工之前,成日搵野食
點會。 搭bts 1~2個站就出siam chitlom, 不知幾方便, 仲有街邊小食soi 5 同soi 10, 好撚正, 推介bts隔離間hungry咩鳩西餐仔, 好抵食
hungry nerd
上次同屋企人去無食到
9月第一次去曼谷,一條友諗住卜Local tour
Klook 有2個tour去大城,好似差唔多但價錢又差好遠咁
特登飛去曼谷見明星會唔會好戇鳩
但我就快忍唔住
唔會啦
順便當旅遊幾好
唱錢 去到當地atm 找換店 定香港換錢會抵啲?唔會唱好多錢。因為第一日2400先到bkk機場 第二日又8點搭大把去芭堤雅 驚啲店唔開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞