阿妹今年中六, 啱啱佢拎呢張謝師宴通告出黎

556 回覆
1182 Like 29 Dislike
喺學校搞咪算
我覺得原意係學生自願出錢請老師食飯 當係多謝佢地
但係由校方出通告 仲要唔出席都要比錢 真係怪怪地
有d教畜唔抵俾錢請
真,我諗淨係得班撚樣最開心圍威喂,個撚樣幾年後仲要話好後悔當時無揀首咩咩歌播留個好回憶,我心諗撚會在乎呢d野咩,我淨係記得畀800蚊食d唔飽既垃圾
上年唔知食左乜嚿大學站沙田凱悅都成850
痴撚線 謝師宴都通貨膨脹
無記錯以前我三四百左右
而家真係㩒住黎搶
老老豆豆 夜晚九香唔洗一千蚊個唔算太貴 最緊要睇下佢地除左野食之外仲有咩
半接人,同同中學班同學唔算firm ,去到一半時間自己食,grad din 莊自己又圍威畏
宜家日日返個頭都覺得好遠
點解老師唔幫手出一份?
明明有經濟能力既係班老師 而唔係學生
改名做畢業晚宴 學生每人出300 學校一份 老師一份
咁就合理喇
老豆捉老母入房玩咗成粒鐘
1月11日要交返學校,宜家先拎出黎?
上年某中西區學校唔去都要畀$650
搞大佢 報上新聞啦
唔比錢的話會否影響信貸評級?
希望shangri-la冇畀返回佣學校啦
This is HongKong
唔俾, 學校係咪會去小額告學生
凱悅 lunch幾正
去得Shangri-la就預咗成千㗎啦

不過俾咁大嚿錢食垃圾book間屈質房就真

利申: grad din就係喺TST Shangri-la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞