阿妹今年中六, 啱啱佢拎呢張謝師宴通告出黎

556 回覆
1182 Like 29 Dislike
我地以前謝師宴係學生揀酒店,而且淨係比六百幾就得
當年一蚊都無比過
淨係叫左幾個真係教到書嘅老師出咗嚟食餐飯
我就係一蚊都唔俾嘅仆街
你班教畜咁廢仲想我請你食飯
成千蚊真係過左火囉
你話幾舊水都話
好多人 比學校 撳住黎搶
搞過,個陣傾去邊到搞謝師宴 最緊要平
反正野食唔重要
冇記錯好似係日航搞
每人好似500連老師個份
唔去好似係100
呢d唔係四五個班會自己籌備咩,而家變學校host咁得意?
想當年啲先生仲提我地唔好買咁貴
費事俾廉署請去飲咖啡
中六果年轉校入去
d搞手都話唔洗轉校生比
佢地讀足咁多年先夾
最多寫花你張畢業證書同成績表。
但好現實,就算考完dse出來揾工,上面2張垃圾都係冇用。

做耐左 中學張cert都掉鳩埋。
on9 , 唔係比唔比得起問題,而係值唔值得問題。

同個女去食1千幾百buffet 可以好開心好高質素,但花一千幾百去比間學校鳩威就唔值得。再者,只有未出過社會工作o既人先會以為中學張cert好似好重要,但現實係睇都睇你dse個張cert啦,如果要升學一樣睇公開試成積。
咪就係拾鳩o的中學雞幼稚羅, 以為咁樣就有機會show off成人禮,連大學生涯都未試過就以為著件靚衫set個靚頭就好撚有成就感。
Lingu係
唔出席要比錢係咪即係打劫?
唔去都要比錢?
大學: DSE5** + 大過 收

U+大功? IVE 收你
故....唔係文言文黎架咩?
負責老師想迫人揀香格🙄🙄🙄最後比900
我cert都唔撚見埋
去酒樓擺咪算 都唔知邊個諗出來要去酒店搞
班老師個個月出咁大份糧要多謝返d學生係佢學校度讀書就真 唔係殺左學班老師食穀種
我好欣賞你,俾人呃俾人劏完都咁自豪。

定你係搞手,呃鳩完人錢?
但係香格里拉d自助餐唔好食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞