[航空]連登飛機膠討論區27

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
係咪都有個因字笑到我
佢寫「日本航空 (Japan Airlines)」喎
空運牌照局跟進香港航空的財政狀況及有關入稟追討欠款事件
下稿代空運牌照局發出:

空運牌照局(牌照局)一直有根據《空運(航空服務牌照)規例》《規例》(第448章附屬法例A)跟進香港航空的財政狀況。牌照局已經考慮香港航空之前提交的資料,並在今日(三月十五日)的會議後決定,要求香港航空提交具體計劃以在短期內改善其財政狀況。牌照局會根據《規例》繼續審視香港航空將要提交的財務改善方案。牌照局在有需要時會根據《規例》採取適當的行動。

另外,關於香港航空於二○一九年二月二十二日被入稟追討欠款一事,香港航空已經向牌照局作出交代。牌照局亦已要求香港航空繼續就此適時交代進展,並會在有需要時根據《規例》採取適當的行動。

2019年3月15日(星期五)
香港時間20時15分
「國家隊」唔係已經出場喇咩?仲要人交report?
即係話國家隊廢啫

可惜舊版底已留
以公務員性格,呢啲係用黎保住後方嘅基本動作,有咩冬瓜豆腐就可以打飛機話3月15日已經要求廚叉乜乜乜,並唔係後知後覺
已Forward新聞嗡乜9
一直有跟進
已經考慮提交的資料
要求具體計劃
會繼續審視
有需要時會採取適當的行動
已要求適時交代
有需要時採取適當行動
https://www.aviationwire.jp/archives/168202
日文版明明都大大隻字 ANA
今朝支那01又係出 JAL
因航有時直接拉77W
證明新聞係互抄
換左飛先發現JL nrt hkg 得假
772, 763 or 788?
其實假J係指因航嗰隻Regional J姐,嗰隻連腳都伸唔直

其他航空公司既Regional J最多咪唔係Flat Bed/Angle Flat Seats,但未至於去到假J啦

唔好因為因航個垃圾Reginol J搞到全世界既Regional都假先得架
SQ B78X個J
JL國內果隻Class J咪仲假

738排3+2
國內線點同國際線比較,加1000yen就坐得個價錢都唔同啦
呢個Regional J可以媲美Long Haul

不過人地係Regional,即係假J
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞