有冇巴絲報左教大EdUHK Non-JUPAS ? (2)

1001 回覆
14 Like 7 Dislike
3.3 但係志不在此
唔記得問
同埋好似麻煩到人咁 唔係咁好意思再chur住佢
想問係唔係截哂止啦?
一嚟,想做老師嘅先會初初揀教大
但後來發覺啲數據好多都係假假地,畢業後做教師為數不多
雖然實習同teaching course 係好有用,但其他科目配套同支援都好少,主要集中係中英數同幼教
二嚟,大學文化嘅影響
入到嚟個個都玩小圈子、好多活動都係hea搞、啲同學做野又冇心freerider頗多。想做老師嘅真係畀人慢慢磨蝕
三嚟,點都要你yr1讀起,計落點都蝕啲
冇錯,出嚟係有pgde睇落好抵咁,但記住我地asso已經讀左兩年,當年asso同學中同已經grad晒。可惜你仲要畀多42100x3年嘅錢出嚟讀多三年,呢畢錢人地大可揀個master嚟讀,甚至讀完你都未grad。

所以唔好完全賴大學,就算我地自己出嚟都未必搵到教席嘅,呢五年根本唔值得去浪費。
你打咗一次已經好勁
好多人都淨係識伸手
例如我
好彩 嚇死人咩
fake人話收到中教offer既人死全家
知唔知令人好擔心好緊張
咪係,嚇到個心離一離,以為真係無緣入教大感謝打去問
有冇人可以講下LSE
中史面試賽後揮手區
想問Bafs派咗offer未
中小數肯出offer未?
放心 我中史打定輸數 in得好差
有冇bed Geog in 完轉咗submitted 巴絲?
你哋有冇收到email /信?定係其實個個in 都會轉submitted
唔好意思,想問下教大幼教係咪點都要由yr1開始,讀五年?
姐係例如已經讀左兩年幼教HD再升都係要讀五年?
成百人in
收10個
聽天由命
聽閒10點半有批in,應該唔只一百個
加一但對於小組討論被雷表示
第幾組
我唔知第幾組,我個組講用多媒體去教中史有什麼看法⋯⋯另外啲self intro和普通話介紹特質都得30秒,點夠吹
我都係
全男組?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞