歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2019年3月號)

576 回覆
2 Like 0 Dislike
出nu可以出埋hws之後改少少就hi nu
應該合乎佢環保理念
你地買幾錢 我要買貴貨380
見FB賣好似都係330左右
天照個頭笑死我
唔知王道異端咩樣
金天MINA同金天HANA好似得顏色轉左?
仲有label唔同既
呢隻點睇都核突過天MINA
發覺之後仲有隻天照仲核突
個樣炒足RahXephon咁
但人地原型靚好多
天照個頭笑死我
唔知王道異端奧米加咩樣
原來有

呢張笑死我
有無圖or係邊個grp
好中二啊啊啊啊
兩隻都好核突
大劍個隻造型正常少少
但配色都係好核突
好耐冇上過黎
砌車嘅巴打仍健在嗎?
H&S ULTRA
噴? 憑手感唔超1:1,
手油用返av
手油用AV 同scale 75 真係好爽
我見到嘅係vilkiss 亂入
SCALE 75 遮蓋強過AV? 定差唔多
我覺得差唔多,不過scale 既筆痕好似多少少

我手上隻wing,用AV rising sun(好似係,總之係橙黃色) 油天線同膊頭件黃件,完全遮蓋到而且無乜筆痕

然後用scale 既thrash metal 同speed metal (兩隻都係近銀色既油) 油骨架 (近黑色既膠),第一層已經基本上遮到d 膠,第二層係遮哂,但係見到有d 筆痕,唔知關唔關無開稀事
開稍又冇咁好遮蓋
補充
1. 我未有機會試citadel,因為太多唔同line,又layer 又basecoat 又Blah blah blah,我完全唔知我唔噴灰直油應該買邊款
希望有高手指路

2. scale 75 我油隻wing 之前試油d 膠匙,有試過溝水的,唔知係咪因為d 膠匙太滑定點,d 油完全食唔到上去 (但係AV 油係上到既)
不過我見佢唔開稀都有足夠流動性,所以就無理,直接上件

3. scale 75 有兩隻metal 色我想試但未買到,分別係white metal 同black metal,前者想用黎油高達既外甲,睇下會唔會有d metal 既效果 (雖然應該都無乜可能),後者想用黎油槍同炮果d ,都係睇下會唔會有可能似gun metal 色咁,但係應該都會係fail

希望可以快d 油完post 相上黎同大家分享,但奈何番工真係好難抽到時間砌高達…
另外琴日係facebook 見到gundam marker 枝噴筆出左可以自己換芯既吉筆,想問下係溝咩色入去?直接入番gaia 果d?
係,所以幸好係骨架,都無乜所謂
同埋可能如果油外甲無咁多凹凸,唔知會唔會好d
gaia硝基唔同性質
個芯未必出到一樣效果
咁d 吉芯既用途係咩?
應該入d 咩油入去?

(雖然我覺得成件事都好反智,但都想了解下
反智既位係,呢枝筆target 入門級玩家,facebook group 有d人會幫佢駁龜泵,又話要溝色又性
既然都駁得泵,都唔爭在加多少少上h&s ultra 果d 入門噴筆啦)
其實一枝普通噴筆係平過marker噴筆
唔溝色就marker方便
溝色都係普通噴筆方便d
係呀,不過都係好奇佢d 吉芯係for 你入咩油姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞