[真人真事][愛情] 三世書不會記載的事

1001 回覆
560 Like 11 Dislike
!!!!睇緊!!!!!
新讀者留名尋晚開始睇,追到live
呢三晚已經唔知刪咗自己打嘅end幾多次
Live

從十幾年前在高登培養了追故聽故
今日child 登樓主一故,重拾舊登聽故熱
除了貼地,易引起共鳴。
難得佳作。

正評是基本,等待是美德。
live咗
Live
輪到他把杯拿起,他說完這句後,把咖啡拿起,一邊飲,同時觀察著我的表情。看著我一臉不解的神情,他把杯放下,轉身在自己的辦公桌上取起一份文件,遞給我。

「其實只要你肯讀我哋就會收你。你果日係台上嘅表現已經證明咗自己嘅能力,果次先係真正嘅面試。」不等我細看文件的內容,他已經繼續說,逼使我將視線繼續保持在他身上。

「呢到係一份獎學金嘅資料,詳情你返去慢慢睇。如果你肯過嚟讀,我哋會免咗你四年學費,同時提供多一筆獎學金俾你作生活費,等你專心讀書唔洗返兼職。」

四年免學費,額外獎學金。我聽到後已經口水直往自己喉嚨吞。

「咁如果我想讀呢科,我要點做?」我直視著他的眼睛,他的目光在聽到我說之後出現了些少微妙的變化。

「你到時大學聯招將我哋放第一選擇就得。」

我步出辦公室,走出教學樓。太陽很猛,但我卻感到一股寒意。明明就有個黃金機會放在自己面前,偏偏我卻猶疑起來。

我拿出電話,撥了給她。

她接電話了,大概過了十秒,對我卻像是過了十分鐘之久。

「喂?你打嚟做咩?」她好像不太情願的接起電話。

「同你傾啲嘢得唔得。」

「我唔得閒啊,夜啲啦我返屋企嗰陣過嚟搵你。」她忙甚麼我倒是很清楚,因為我聽到她旁邊有一個男人的聲音。

老實說,我很清楚自己應該直接接受這個學位。世界原來不像你預期,誰知道個半月後放榜會不會和E-kids一樣下場。但我就是覺得,如果她不知道,如果她不覺得可以,就是下不了決心。

明明就是自己的路。
其實我指正 - 負 350
又拍拖
姐係點
就係呢個教授?
即係而家係340
加速
咁都得但真係好好睇 快啲出文啦睇完冇野做 好想知女主點
唔會係呢個教授下話
樓主話自己寫咗十幾萬字依加先兩三萬多啲
yes啊
加速加速
過埋凌晨先
Live
開始變mk妹未
快啲
真係正負350就出啦
正負363喇喎Ching
都話正-負350囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞