千祈唔好貪方便放低啲袋喺車入面

301 回覆
2459 Like 16 Dislike
爆窗係難d捉到
所以泊街d袋放入尾箱
南亞狗個個一樣樣點捉
窮撚要人陪佢窮真係恐怖
唔通人地老爸老母偷呃拐騙咁養大佢又話你聽?
一見光就死,下次放尾箱
佢睇漏姐
9成9係南亞
香港
呢啲嘢真係冇得小心
爆你玻璃同你泊架車喺邊冇關係
不幸遇過兩次,兩次都冇袋冇貴重嘢喺坐位上俾人見到
屌佢老味仲要兩次都係喺室內停車場發生
一次喺舊式私人屋苑停車場
一次喺公共屋邨停車場
兩次條仆街都係值錢嘢唔撚偷
車cam,車機,glovebox 入面電筒太陽眼鏡連隻藍牙免提都原封不動
爆鳩你玻璃原來淨係為咗偷你散紙兜入面嗰幾廿蚊大餅
正一契鳩弟
第二次仲要連放車頭包tempo紙巾都擸埋我
極度懷疑個賊唔知係咪純粹因為急屎冇廁紙用情急之下為咗包紙巾先嚟爆我玻璃
然後偷開紙巾先順便偷埋錢咁解
癡撚柒線

同埋我想講唔好諗住車cam/CCTV會幫到好多
第一次好多年前,啲車未興裝cam
個cheap兜停車場係有CCTV呀,不過個場又暗個老閉又雞
黑白片都算又多死位仲要召喚埋長毛,真係影到都冇撚用
報咗警但我諗差人都玩唔撚掂個考眼力遊戲
係掃埋指模呀,仲喺門邊揾到唔係我嘅㖭
不過原來又話唔知要發現多過幾多個相同先夠料拉人
唔記得最後佢哋揾到幾多個啦喇
總之就唔夠做

第二次架車有長火cam但睇唔到條契弟正面
不過終於今次停車場嘅CCTV影到人
可惜嗰個場多出口附近又比較偏僻多小路冇連續有cam嘅地方
警察就話多數呢啲就算影到條友都未必拉到人因為要追蹤條友去向都有啲困難
唯有幫我喺附近兜吓睇吓有冇可疑人仕
一如所料都係冇乜發現
我都冇深究佢哋有冇再查落去喇
當然最後亦都係不了了之

咁第二次架車有全保嘅
唔寄望警察拉唔拉到人喇
諗住攞個報案no. 去claim保險算
但問完燕梳屌你老味原來泊車俾人偷嘢墊底都要三千
我出面自己裝返塊玻璃都係咁上吓啦
即係claim嚟都多鳩餘
最後唯有自己硬食
不過其實錢都事少,要嘥時間去整車同突然冇車用嗰吓先煩

所以而家一路都有陰影
錶位尤其條街靜嗰啲就一定唔泊
寧願貴啲遠啲都泊入停車場
停車場可以就泊返大商場/人流多嗰啲
例如深水埗就只會泊西九龍中心或者長沙灣政府合署
同埋盡量唔泊屋邨場因為保安真係爭啲
深水埗
爆玻璃
日光日白
唔知審都知南亞狗做
唔係因為樓主出post都唔知今時今日仲有呢啲案件發生喺香港
都肯定係D南亞人, 根本捉唔到
唔會捉唔到
只不過要晒大量人力物力去捉
查case個成本仲大過唔見左果D野嘅價值
如果比人爆果架係超跑加入面貴重野
你估下警犬敢唔敢唔做野?
1x年前老豆揸架有成10年車嘅toyota係荔枝角某停車場入面都被人打爆玻璃 個管理員仲話果個死位cctv影唔到 一年都有幾架被人爆
樓主入場睇護級大戰
香港警察真係好撚on9 ..
成日叫人唔好追 又叫人和解私了
實質就係唔想做唔想落簿

Btw 無咩事真係唔好落長沙灣 深水埗
就算要落都唔帶咁多錢 搭車落去 算
幫推
一見到樓主靚仔+有車就出水
夜晚坐哂係到 大聲講野
估唔到香港而家到係咁
我係南美渣車好多時候擺左野係司機位都未試過有野
一向咁擺都危嫁啦
唔怪得睇得咁舒服
其實班差佬有邊次唔係同人講好難捉多數捉唔到,十單有九單都係寫下口供紙hea鳩報案人就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞