一個月之前中咗傳銷騙案 以為所有嘢已經告一段落 點知最近騙子竟然寫信比我

437 回覆
512 Like 13 Dislike
事緣話一個月之前中咗傳銷騙案啦
一個月之前我已經將所有嘅騙子同佢同黨就黑名單舉報封鎖晒
諗住呢一世都唔會再同佢地見到面講到野
好撚恐怖嘅事我上星期到今個星期陸陸續續都收到傳騙子寄來嘅信
要求我返去佢哋公司簽唔知乜嘢文件 話係要幫我搞返一個退出嘅申請
然後佢話我如果唔去簽翻嘅話要付法律責任
又係話以後稅局會追我交稅

我心諗我都係$5000俾你呃左
點解要付法律責任同埋點解要交稅
仲有明明我係受害者但係佢話佢要報警拉我
好撚恐怖依家啲人真係
狗急跳牆聽過未?

報警送佢一程啦
手寫
呃左你5000連printer都唔買部
搞大佢

為咗呢單野我已經唔夠錢交學費
佢究竟仲想點啊
係咪因為我斷咗佢米路
因為我將佢呢件事同晒身邊所有我哋嘅共同朋友講
所以佢除咗我之後我 都再搵唔到其他受害者
人哋而家話要告我話要我付法律責任
我都好想知道究竟係要付咩法律責任
其實好想唔理佢
但佢連我屋企都搞埋
屋企人都知道呢件事⋯ 真係搞到好撚大件事囉
本諗住$5000咪努力啲賺返 依家屋企人要煩埋一份啦
因為佢哋好驚之後呢個痴線騙子會寄其他恐怖野泥屋企
報驚
稅局追唔追稅關佢撚事?
你都唔撚抵幫 咁撚怕事都有既?
on99
手寫協議書
樓豬 係咪中學牛?
試下搵蘋果或者東張閪望,佢都正傻閪黎
有電話即係追到ip 即係追到位置
警犬要做野真係唔難
報警 btw有全名同身份證
完全冇需理會佢,唔會有法律責任
睇來係樓主法律上拎住左騙子手上持有既一間公司既股份?
報警話俾人恐嚇得唔得?
btw 5000蚊又唔係收入有咩稅要交
泥乜撚野
由頭到尾講出黎喇
驚佢把撚咩,咁小事比人大到,中呢啲野既人都你鳩鳩地....
咪報警叫個差佬陪你上去

或者搵個醒少少既朋友陪你上去

記得偷錄音 問清問楚係咪簽左呢份野

以後就唔再關我事

再醒少少

就叫多個朋友係街出面等你

過鐘唔見人就報警

驚佢地玩非法軟禁
佢騙子影俾我個張相係協議書
事緣我受騙之前,佢無啦啦有人搵我話佢公司內部有啲貨品要訂購, 但只可以用一個人嘅名,所以佢想訂多一批貨就要搵其他人嘅名,於是佢話作為朋友嘅我可唔可以幫幫手,然後我咪幫下手囉,跟住咪一步步比佢騙更深⋯

佢話而家要我去轉返個名出嚟
我記得嗰陣時佢好似幫我開咗張卡
屌其實咩都唔知囉我⋯ 好蠢囉
原來世界上真係有咁多蠢人

難怪騙子咁好搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞