大個睇返機動武鬥傳先知,原來日本當香港係一個獨立國家

396 回覆
1227 Like 8 Dislike
我細個睇都已經覺得十二方王牌呢個名都唔知咩意思
實際上我大個左再睇都依然唔明個名點黎
家陣聽完先發現粗口理論真係幾合理
多蒙卡丘
多蒙特d friends
卡丘好似係台灣叫法
廣東話用返卡遜啱d,kat syu
仲有招
歸山笑紅塵
容我張狂 連實力都係最廢
機戰64 A 得一格劍仔係p招
本身又行得慢
好似過左a之後幾集先比你出p玫瑰炮
以佢實力繼承鋤dee聯盟真係抆水
G高達入面最正都係呢部
假假地都算係浮炮,好難得
十二王方牌大射精
雖然係大氣圈用到好勁但係無撚用
串鳩法國佬睇得唔打得
https://youtu.be/3p-ZhIcLwzc
有youtuber出左新片訪問韋然老師
女主最後變左銀色個度正到.....
介紹返,九龍高達原模(當年工廠試製品)
首ending都好正
97年前 日本人的確對香港好多 憧憬同嚮往
COCO以前連載好似叫杜門,卡遜,我都係喜歡呢個名
好多翻譯組,字幕組係台灣,一係中国,以普通話或國語,多蒙個發音最似日文原音,所以叫多蒙好正常,杜門呢個名香港版唔係為發音,以比較似近音嘅美型字拼返出嚟,好似阿寶同阿姆羅,08小隊嘅斯羅同士郎,只可以講你鍾意邊個多啲啫。爭議比較少係希羅,加美尤,胡索,捷度

我最接受唔到係格路古古變勇士,依家好多人叫紅勇,綠勇,一係叫勇士,明明格路古古呢個名型咁多
戇鳩仔,人地日本創作組專登過黎香港搵人錄歌擺入G高達入面做插曲
駁咀之前做下資料搜集啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞