大個睇返機動武鬥傳先知,原來日本當香港係一個獨立國家

396 回覆
1227 Like 8 Dislike
尼羅高達,約翰牛 高達~
發音似屌你老母系
十二王坊牌日語發音=屌你老母閪
G Gen Frontier 巴打
我呢隻手為左我既勝利而歡呼,為左打柒你而喝彩...必殺!閃光掌/爆熱神掌/石破天驚拳
好想睇返粵語版
Ching 請問下外傳係咪Mobile Fighter G Gundam: 7th Fight?勁鐘意機動武鬥傳呀
我都係而家先知有外傳
畫個漫畫姐,咁都用黎打j....
可能當年國際間對香港睇法根本就將中華人民共和國同香港分開
本身英屬香港作為獨立實體存在都過百年
https://youtu.be/LCD71O0AmAs
期待緊第2part 做訪問

英國殖民地部嘅政策就係一國兩(or N)制 每個地方總督都係跟返當地政治文化、同本地人合作去做唔同嘅政策
調返轉來講而家支國嘅一國兩制根本就係殖民統治嘅遮醜布
睇返驚爆危機個故事背景係度諗,如果當年英國企硬唔肯還返九龍同香港島俾中國,今時今日既香港會唔會大概就好似驚爆危機入面咁
不要說了
最撚記得曼陀羅高達舊機斬殺成隻象咁既高達,本來係口部粒的變撚左象鼻

之後新埃及幫手打魔鬼高達,整隻獅身人面高達發炮,吹到啤一聲

新丹麥就蝦兵蟹將高達大雜炒,荷蘭仲hea, 風車高達1-50號機
師父d招真係好勁,但盟主高達之前部九龍高達比明鏡止水ge道門打爆有d唔合情理
似屌你個閪
無錯
因為一個硬交接將香港為腥帛市,香港人暴動都似
就算香港政府嘅表格,國家個欄都可以寫香港架啦,e-forms直頭有HK畀你揀
徐克導演有份參與的
有一個製作秘聞
唔知有無人聽過
東方不敗有一招「十二王方牌大車輪」
其實係源自廣東話粗口
聽聞當年日本製作組嚟香港影相取景
嚮酒樓飲茶嘅時候聽到人唔知嘈交定發生咩事
有人重覆講「屌你老母西」
製作組聽到覺得香港人鬧人嘅發音好得意
於是用日本近似音拼返出嚟
再變返漢字
將「屌你老母西」
變成「十二王方牌」
我係好多年前睇書見到
唔知真定假
大家可以自己聽下去判斷:
https://www.youtube.com/watch?v=IIhRDErcbas#t=01m12s

Btw係大車併
直頭出隻game 叫九龍風水傳
有史以來最多高達既一套高達 應該冇乜邊個可以數到曬所有高達出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞