2019版倚天屠龍記 (2月27日播出)

1001 回覆
49 Like 59 Dislike
呢套野東方姑娘改得嚟算幾有創意,個故事又接得番,其實都唔錯,不過d打鬥麻麻地。
支那金傭宇宙不嬲黎來黎去個幾個人
同其他比成套得光明頂好睇番d
E個同人故事黎
D美術好難頂 青bb
一千零一夜都有佢
有無整過都好啦 但趙周果兩個分明係兩種樣喎 咁都算似?
定有眼耳口鼻既女仔就係似樣
未必
如果用番射鵰同倚天既拍攝手法
一定會好睇
好似改到做儀琳家姐
楊逍邊有咁勁
吹大左
啱啱睇左第一集
唔怪得咁拖 開頭好多慢鏡佔左好多時間
出13集未
娥眉掌門滅絕都唔夠佢打
今次呢套真心好睇喎,可能係我睇過最好睇一套倚天
應該下星期三先出
【倚天屠龍記】被批動作戲慢鏡太多 導演蔣家駿:觀眾不專業

作為經典武俠劇,武打戲自然是劇集的看點,但新劇中幾乎每個打鬥場面都用慢動作呈現,例如第一集中的開場打鬥,短短兩分鐘就用了至少20次的慢動作。不少觀眾都認為武打戲的畫面鏡頭之間慢動作太頻繁,欠缺拳拳到肉的力量感。對於網友的質疑,導演蔣家駿就表示這次是運用了更先進的升格拍攝技術:「過去的打戲,『飛』的畫面大都是偷機拍攝,看不到過程,軟體計算出來的慢動作抖動也很厲害。而用升格拍攝,可以更真實清晰看到動作的過程。根本不是網上所說的那回事,不明真相的吃瓜群眾以為這是個bug,可以吐槽顯得自己更專業。」
星期三四五更新
峨嵋班女有幾個整容西
遲D會黑化 周姑娘
2017射雕動作畫面表達得好
倚天我就人生第一次睇,但d慢動作運用真係史上on9
打鬥唔流暢死罪黎,慢鏡根本唔係亂用lor

N年前睇過套流星蝴蝶劍 ,人地d動作都無咁生硬啦
宜家套徛天勁似以前亞視播過套風雲電視版,特技慢動作抄埋一碟
內容我覺得ok既,但動作真係-10分
痴線啦,跟本你練好d on9 套路重覆練到熟無需要用慢鏡
不如你話d演員唔肯晒時間同心機練熟d動作好過啦
殷素素選角麻麻
肥咗d, 又唔夠靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞