2019版倚天屠龍記 (2月27日播出)

1001 回覆
49 Like 59 Dislike
喺呀
九陰白爪骨話晒都係九陰真經演變出黎,應該廢極有限嘅
仲要學唔齊遇到真正嘅傳人即刻被ko
我覺得周海媚嘅滅絕打果陣個樣唔夠兇狠,表情唔多,真係唔怪得啲大陸人話佢演技麻麻
玄冥二老之一,趙敏左右手
佢咪打張無忌一掌果個,不過個樣老左咁解(唔知有冇記錯)
bt啦
問題係佢以梅超風嘅level, 去到倚天後期,好似屈哂全場機咁
正常係勁啲,金庸啲人物越遠古武功越勁,梅超風係南宋,周芷若係元末,啲江湖人物實力都差左一皮唔止
玄冥二老武功一般
一開始唔係阿大定阿二咩 打張無忌先係玄冥二老是但一個
射鵰同神鵰之後到佐倚天入面既世界
D人既武功其實廢撚佐好多.......
果D 咩 梅超風/ 郭襄 被人吹撚到絕頂高手
其實係 射鵰同神鵰入面, 其實只係普通級數LEVEL

當初話 周芷若,練佐咩九陰白骨爪, (梅超風練完都係廢撚到喊)
但去佐倚天入面, 就吹撚到呢套武功係 絕頂神功
(除佐張無忌, 就冇人夠佢打咁)

感覺金庸既世界觀設定, D人武功好似一代比一代廢
鄧超版都係練完九陽神功先換人,

九陽神功要練5年喎
越女劍阿青1vs3000越甲打完氣都唔洗喘,鹿鼎洪安通直接俾手槍爆頭
正常射鵰入面南帝一招一陽指都可以做到五絕之一
係天龍入面應該都係普通LV
張無忌:why not all
單以周,趙演員就我個人而言
94倚天周>趙,唔係話葉童演技唔好海味果時都係靠一味瞪大對眼啤人黎演,而係完全代入唔到佢係趙敏,特別係睇葉童演完92白蛇傳94倚天裝扮又成個男人咁直頭許仙黎
01倚天周>趙,只係單純我鍾意佘詩曼多過黎姿
03倚天周=趙,我明白無忌點解咁煩想全收
09倚天趙>周,超班到車尾都見唔到,但我個人黎講最鍾意都係同樣係鹿鼎扮丫環雙兒既小昭何琢言
19倚天未睇唔評論,但就咁睇落好似差唔多
今輯倚天係我暫時睇過最好既倚天 我暫時睇左14集
見到其實打鬥雖然多慢動作 但動作設計係將啲只可能係武俠世界出現既招式表現左出黎 加上劇情上好清晰咁表達到人物既性格同原因 例如張無忌將來既道德觀其實係由佢父母學黎 佢善良到聽到空聞大師比人殺竟然會喊出黎 同埋周海媚殺紀曉芙既時候其實係好掙扎段戲都令我好意外 幾個shot已經表達到佢對自己心愛徒弟既不捨 但又要跟從作為名門正派既大義 整體黎講暫時唔錯 但你交代背景要用十幾集一開頭都真係需要啲耐性
小昭
曲線讚自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞