「扮工秒回」好窮啊 幾時先到出糧

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
先唔講買樓住屋
我對香港嘅將來都好無信心
其實我同我屋企人都好多病痛
經常岀入醫院
入政府醫院好多都係放係到等死咁
醫護士氣極差
經常瞓到半夜有人要搶救
有時一晚走幾件
醫護人員其實好灰
成日講經濟好經濟好, klm 一下拎五千億出黎燒, 條數梗係靚, GDP 梗係高
但根本同我一D 關係都冇
可能個客病左睇完樓又要陪個客去輪醫生
果次睇佢陪到十點幾十一點
咁正常嘅
比我係一個有錢客
個aa做到私家看護咁
比我都幫人買唔幫街邊條友買啦
要真係做到fd 咁
好似我屋企附近O個D 細鋪aa 咁, 做到好似街坊街里, 打更佬咁, 去到邊都見到佢帶客睇樓, 分分鐘邊個窿有老鼠竇佢都知
好耐無入黎
琴日射完波 今日好多屎要執
已經同男友講好左話移民
各自努力緊
想用專業資格移民
窮人只能係香港等死
同埋好多病人當自己訓係養和頂樓
成日屌鳩d護士/姨姨拎佢地出氣
又係唔係都㩒個鐘
我屋企老人家之前入醫院住左好耐
我成日去醫院,我都唔覺d護士有幾差
個老人家係有d曳成日想落地,姑娘話佢佢都耍曬冧講唔好意思,所以d姑娘/姨姨都成日推佢兜下
仲有醫療同教育
你比到錢讀國際學校都仲好
如果讀自己果區,幾鬼多大陸人係度讀書
早幾個月我都研究過, 直頭係O個邊有FD 搭路, 工都有埋
不過一來唔想long d, 二來條女又未physically ready
結果告吹, 從回on 9 生活
教育真係好恐怖, 我屋企樓下個公園D O靚仔同埋佢地老母, 可以95% 講蝗話, 痴撚線, 然後個老母一句團聚, 又可以成條村申請晒落黎
得罪講句, 我好憎d 中港婚姻, 一班垃圾廢男, 全靠佢地香港先搞到咁
我地兩個都想移
但兩邊屋企都唔肯 一走就得返成班老人家
其實團眾咪上返去囉
應該冇人會再娶大陸婆
如果真係要移民,請你保留香港獨有既文化,食物,語言,靠你哋傳落去。
最慘係d學校配合佢地講普通話on99
我親戚個仔讀果間學校前排上左報好似係咪咩唔用得廣東話定點
都痴撚線,好彩佢屋企有工人,所以個仔英文都叻
出到黎做野我就知英文好撚緊要
我啊叔都娶撚左隻大陸婆
我成日同佢講,你個仔乜柒都唔識唔緊要
一撚定要英文叻
想還想 實際還實際
做咩講時事 \
香港不嬲都無得救, 涉及深層政治問題
點會冇
D 男人9痕起上黎, 又嫌港女煩, 俾D 大陸婆氹2氹就扯晒旗, 講多2句命都俾埋佢
唔好!
咁同大陸人黎到香港唔排隊講蝗話有乜分別
去到人地地方就應該跟人地O既文化, 入鄉隨族
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞