[統計]依家仲有冇人睇港漫蛇貓門??

1001 回覆
17 Like 24 Dislike
即係神兵問天2姐
又搵bobo編真係揾鬼睇

古惑仔又神人大戰
神兵問天係咪打曹操果篇?
垃圾中既垃圾, 畫差故事衰
你講中咗
最慘係問天變咗廢柴,俾啲新角輪姦
神兵如果唔係鍾SIR 編劇就一概免問
其實好難寫
問天上到半神咁
佢外傳都係要打外國神
仲有咩反角夠勁
唉屌 皇朝本來係好好機會做埋神兵F3. 果時都估唔到有生之年會見到F3.
點知比肉狼一聲就斬. 以我所知皇朝係大馬銷量好好.
唔通真係生意人思維同讀者唔同? 天子六如是, 皇朝如是
岩岩都見到, 好突然, 文敵都算非常多產
佢本俠骨神鑑精裝本無出到完, 成日睇到某個位就無得睇

RIP
我都叫做睇過好多文敵既野
我記得佢寫賭神幾好睇

龍虎門咁多衍生外傳作品,覺得佢寫天下無敵寫得最好,之後佢都嘗試過出小說版,寫咗一期就爛尾,估唔到死前又想寫
賭神好睇呀. 似電視劇有劇情有情愛有賭局. 應該原定係高傑做主角,
再帶出佢細路高俊. 不過高傑太受歡迎, 變左主角到尾.
文敵賭神寫到14定15期, 佢走前果期講高俊打麻雀, 由爛到仆街到反勝.
用足一期只講呢場雀局, 前無古人後無來者.
胡紹權果本天下無敵又係好野. 咁多本老祖宗源頭既書, 以呢本最好睇.
寫寫下俾劉定堅重金挖走去篇賭聖
佢幫東方無懼兜得唔錯
我指最舊係明朝打魏宗賢個本
佢兩個本來FD, 一齊係歡樂金宵做過. 阿劉就早走D.
原版睇咗幾百期
由小流氓時期睇到老祖宗就無睇

新著龍虎門故事同原版係咪一樣?
完全唔同,舊版係龍虎羣英,新著係蛇貓羣邪
新著=滿口仁義道德既偽君子
文敵D 橋其實幾適當港漫. 佢玄幻味非常重, 尤其岩玉皇朝.
當年自由人都算係咁, 好多新題材漫畫又有一定質素, 但都係衰係"色"字.
文敵D野非常天馬行空, 佢自己都話D橋成日轉, 所以好多伏線都會無左.
呢個情況賭聖特別明顯.
佢好似識d 玄學,早期佢有心寫個d書幾有趣
俠骨神鑑系列都幾好睇
係, 佢玄學好熟, 俠骨神鑑, 玄門神鑑, 相神都好睇
入面D玄學野講到似層層. 佢離世, 呢個題材港漫睇怕都後繼無人.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞