大陸搭火車有幾恐怖? | 看大遷徙不用到非洲

366 回覆
1588 Like 263 Dislike
睇佢地啲comment講黎講去都係話段片特登拍低下階層,問點解唔拍番香港籠屋

但段片入面都睇得出車內情況咁惡劣係人既問題
食野拆窗簾吐痰
掉返轉,香港籠屋劏房係外在問題,無得揀先要住咁到慘環境咁差,有得揀邊個會特登整到自己屋企咁細

再講遠啲,分分鐘香港人住到咁慘都係你班大陸人炒樓炒到我地無屋住,仲好意思提

見到你,就唸起佢
我都去過深圳西坐民工火車上湖南,不過就冇你咁撚癲坐硬座,成個車站好似返咗八十年代咁,又暗又迫,唔係貪平我都唔會去
內容有歧視窮人喎,不停話人,入鄉隨俗係常識啦,係都話自己唔習慣,點會話自己唔好。
唔好以為你踩大陸就有人盲撐喎,你而家唔係踩共產黨,你踩班平民喎。

利申你一出嗰日就睇左,第一個dislike係我俾嘅。
非黑即白嘅井底之蛙,樓豬同留言啲大陸人一定要撐一邊。

利申兩個都唔撐
支那人冇一個是無辜的
其實真係無歧視,只不過係唔習慣嘅正常反應,點樣入鄉隨俗,唔通同佢一齊吐痰
支持 加油
你唔同佢地一齊吐痰係你嘅自由,但個客唔係咁踩人笑人。

如果你覺得你咁拍片冇問題,你試下去坐多一次,用普通話大大聲講返你拍片講嘅嘢,睇下你出唔出得返黎

狗眼看人低,你返到黎香港咪又係逼火車如果你喺香港坐坐下火車有個鬼佬大大聲話香港人逼臭嘈你又點?
內容有歧視窮人喎,不停話人,入鄉隨俗係常識啦,係都話自己唔習慣,點會話自己唔好。
唔好以為你踩大陸就有人盲撐喎,你而家唔係踩共產黨,你踩班平民喎。

利申你一出嗰日就睇左,第一個dislike係我俾嘅。
其實真係無歧視,只不過係唔習慣嘅正常反應,點樣入鄉隨俗,唔通同佢一齊吐痰
你唔同佢地一齊吐痰係你嘅自由,但做客唔係咁踩人笑人。

如果你覺得你咁拍片冇問題,你試下去坐多一次,用普通話大大聲講返你拍片講嘅嘢,睇下你出唔出得返黎

狗眼看人低,你返到黎香港咪又係逼火車如果你喺香港坐坐下火車有個鬼佬大大聲話香港人逼臭嘈你又點?
自行反省, 改善

支那人就臭蟲論....
雖然好辛苦,但75蚊真係好平,如果喺南昌再駁車有冇可能total 150蚊去到上海
咁如果你唔好彩出世喺支那呢?
on9中國有問題係個政權,平民冇罪架喎
九唔搭八,我返工迫地鐵夠話又迫又辛苦啦,唔通我又歧視返自己香港人?睇得出片主係描述實況啫,仲有,吐痰拆窗簾呢d比人笑就抵啦
樓主用咩器材拍攝?
A7iii + 16-35 F4 zeiss
剪片敍事節奏幾好
片長剛剛好,輕鬆由頭到尾睇晒

俾少少意見
可以撩隔離位乘客互動,傾兩句

下次上去拍野最好多個男伴互相照應
可以輪流睇水揸機拎野
加油
勁多支那閪回覆
Ching 都好大陸仔 成撚日奶大陸啲足球 一邊又屌大陸 但又睇大陸波 收收皮啦
講到連登係你私家重地咁,笑撚死
已正評

加油!!
無人再搭咁條片入面果d係鬼黎???
中國根本仲有好多人需要呢種火車
根本係犧牲呢班人生活黎支撐上得YouTube罵人果班

拍條片出黎講出現況,留言果班蝗孩如夢初醒,變曬壞人不止,又落佢地強國夢面,佢地咪痴線囉

我搭歐洲火車無咁辛苦,淨係坐6小時屎忽都爛啦 樓主頂唔順好正常
咁樓主呢條係拍得好 扮乜春老屎忽呀你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞