沒事兒:我百發百中呀大佬

544 回覆
177 Like 11 Dislike
點解又升
唔通聽日準備萬跌
你睇返大佬所講嘅嘢啦
2019年開始佢已經唔撚中架啦
中!又百
又中
邊個仲敢話大佬唔中
我今日又跟大佬賺6-7位數啦
準備去歐遊了
賺咁少收皮啦我跟抹屎吧賺幾十億呀
在去年底,有分析員對我講,股市已經進入熊市,是搵大錢時機,有股沽股,無股沽空,唔沽空對唔住老祖宗,當時我不明白點解那位分析員那麼熱心叫人沽空股票,難道他不知道悶聲發大財,我是否沽空與他沒有關係。不過,我始終沒有正面回答,只不過話我自己膽細,買多少股票還可以,但唔敢沽空,有錢都唔敢執。

昨日我又見到那位分析員,我以為他一定愁雲慘霧,誰不知他神采飛揚,仲話最近買了不少港交所(00388),大賺了一筆,仲打算換樓,我不禁口多問一句他不是沽空了很多股票,港交所由200元升到接近280元,他應該輸到甩褲,點解又會話贏了很多錢?那位分析員話,無論樓市股市,沽空的人警覺性要非常之高,見到形勢不對,立刻掉轉槍頭,他本來做緊沽空,不過見到特朗普鬧鮑威爾做蠢材,就知道美國很快就會停止加息,繼而見到中美貿易戰沒有轉壞跡象,立刻轉沽為買,所以賺到大錢,道理很簡單,不過,如果自問不能隨著形勢轉軚,免得過都唔好沽空,那些從沽空賺到的錢並不是一般投資者可以做得到。

http://www.etnet.com.hk/mobile/tc/lifestyle/wealth/jacintotong/58754

個分析員咁似沒事兒大佬
笑死,個排沒事軍隊煩到死,煩到我無再上黎財經台原來佢消失左咁耐
過左12月-2月了...
農曆未過
咪跌咗三日囉
沒事軍隊
抹屎吧現實中失敗,唯有網上攞成功感
有人幫佢含咪好
個沒事兒真係好垃圾

跌個陣大大聲

依家唔知去左邊
成班淡友都係
其實沒事兒真係無睇錯過...
不過只限2018年7-12月
三月了
求沒事巴繼續指點大家
繼續你從來未錯過嘅百發百中
又話預測未來一年嘅
點解淨係預測7-12月?
係咪班仆街迫到你唔想再分享搵錢有幾輕鬆?

我發現大佬好鐘意提「hi淡友」post
次次都話是但問入面嘅人都知佢幾勁知佢賺幾多
有冇淡友post嘅人分享下
當年大佬笑鳩愛康健9UP同潛水
希望佢唔好步愛康健後塵9up已經改變唔到 但大佬仲可以選擇唔潛水
佢既一年可能係2018 年1月1 至12 月31
我數學唔好,扣除租樓律師費將來上車要畀厘印既話咁樣即係佢賺幾多?
總之賺左好多啊,無落錯車,我無,我真係無
財經台YY LAM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞