[車痴]入黎放低一架你既dream car

714 回覆
26 Like 9 Dislike
.....e39好嘢嚟,cruising一流,揸過525i,m5就perfect池
我心目中爛茶係汽車工藝嘅極致,由征服一切極端賽道到後來用後驅迎戰近乎無敵嘅4圈Quattro,班工程師真係好瘋狂

最正係佢地啲車只係設計出黎比你放開懷抱飛。腳車?sorry我地唔做

Panzerkampfwagen VI Ausf.B TigerII
Same here
真係好嘢
仲有037
全部都好癲
嗰陣時Group B 真係百花齊放
明明Quattro已經係超班大家睇到嘩嘩聲
但係Lancia 用 RWD就贏曬

後話:如果計贏rally championship Lancia仲多過掃把佬同三菱,係真正rally 王者
Rally皇者已經當之無愧。雖然數據上Citroen 最多總冠軍,不過近呢10年Citroen 威嗰時啲Audi, 三夌,掃把,Peugeot呢啲全部唔玩參考價值係真係無乜

可惜佢地啲量產車質量真係窄窄地,班工程師配點配晒落技術同性能無配過落耐久度唔係都唔會車隊贏到開巷都可以破產
個個都lambo gtr,講部平嘢

我想講呢部嘢全新香港賣緊接近50個,性價比係0...
Sor9... 澳洲賣緊一半價仲有找
香港呢一代二手1500cc版都要廿個
真係要好Dream先會買佢...
兒時夢想
已經過左十幾年

仲要呢隻色先靚
Porsche 964 carrera2
希望比我搵返幾年錢買到,永遠的經典
NA2 NSX-R
實用方面若果指科技方面就冇得講

但日常收納之類佢地吾會差好多,有時甚至比新車好,因為不同年代的安全條例而車廂空間會相對較少限制

不過機件上的可靠性就睇你部車點保養啦
嗰時D日本車成日周圍抄D改D ,到90年代咁上下先至走出自己的style
佢最癲係用後驅037贏四驅Quattro,同埋成日橫掃拉力賽

爛茶班人造車唔講日常用
Stratos逼到生得高啲就已經大髀貼大髀

好似出過有一部得右舵,畀人屌完之後出一部得左舵
Defender 110
s2000
BMW Z4
+1

So Sick
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞