岩岩買左新床,有隻昆蟲,我係唔係已完

487 回覆
761 Like 10 Dislike
樓主呀我好明白你處境 好想知有冇野幫到你
見你話唔想夾錢 但你有冇傢私雜物需要 可能有巴打有多可以俾你呢
唉 生活好苦 加油呀
25歲
生活可以令我由男孩變成一個男人
25歲...話大唔大, 話細唔細
有好多25歲既男人仲成個媽寶咁痴住老母
生活大小要人照顧
希望你第時搵大錢, 搬到靚啲既屋,
遇到個願意一齊捱既好女仔, 成家立室
終於追哂
巴打我22歲搬出去同朋友住, 25歲個時又係自己搬去一間劏房獨居乜都要靠自己, 好明白你心情, 加油呀! 捱一排生活就會好
我以前都中過招 果時以為自己出風癩 飲撚咗成個月中藥先見到D仆街床蝨
好man
淘寶毒藥work
search 臭蟲
同埋要搵個竇出黎 丟曬d野
上次有呢d個陣上淘寶買野噴
跟住就無見有
之後再起淘寶買左spare(不過唔係上次個間店)
有需要可比你
巴打 你真係好慘
我屋企冇幾耐之前都中左招
我暫時用DE粉同無敵士 set解決左危機 阿媽冇再話有野咬

建議:
1. 盡快可以掉既野就掉,掉唔到既衫褲,用大膠袋入住,再用高溫蒸汽機買,因為你budget有限,我建議你上淘寶買,但記住,啲紙箱一定唔可以入屋
2. 買完個蒸汽機,全屋裡裡外外,咩野都要蒸一次,最好一星期蒸一次,蒸完要等啲濕氣散曬先,佢地中意係啲潮濕溫暖既環境生活
3. 用DE粉(乾)+無敵士(濕)夾擊,乾既灑係床褥邊(佢地好中意係床褥既車邊、摺位行)、地下、角落,濕既就噴衫、床單同窗簾,依啲都係可以界開佢地個殼,再抽乾佢地啲水份,但依個方法最少要維持1個月先會見成效
4. 一見到有就要即殺,見蛋就噴藍威寶
5. 依排咁濕,一定要日日開抽濕機
6. 如果夜晚訓訓下覺得痕,記住唔好開燈,即刻用電筒照,佢地會係附近爬,要即殺
仲有,你塊床板最好包好先掉出去
如果唔係 就會成條巷都出事
同埋唔要既野, 要痴張紙寫「有虱」
唔係俾人執左就麻煩
係咪街外野翻黎先有?

屋企會唔會無啦啦有?
你又係幾慘既
加油
Dom 都要2手
試過蒸汽同de粉
覺得唔work(可能de粉要耐d)
所以就試淘寶毒藥
跟住就真係無再見有(雖然有可能係因為個de粉)
快手掉啦 之前我個沙發都係咁 捉到一隻都唔太在意+新沙發唔捨得掉住 結果個年既夏天隻腿、腳指、手都比佢地咬到腫左成倍

聽日重要返早
訓先
多謝巴打先
已有巴打比DE粉我
會唔會無啦啦有?
啱啱執放喺凳上面嘅衫見到一隻類似
之前從未見過
我都想知
會唔會無啦啦有?
定一定係街外惹翻黎先開始有?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞