岩岩買左新床,有隻昆蟲,我係唔係已完

487 回覆
761 Like 10 Dislike
有搵過
但正職係輪班
上次見工好坦白同佢講未必日日繁忙時間都得
唔請
樓上位絲好勁
我唔會租多過4000
Fg而家一個月得18k
將來就算搵多d 都唔會比貴d租
因為我要儲錢
我覺得比咁貴租係cycle 黎 你會儲唔到錢一直loop改善唔到生活
因為我一個女仔住
我唔想住唐樓怕夜返危險
所以住貴啲 自己full time+炒散
好少出街食飯 慳下錢
個賣家都幾撚仆街
搬喇,劏房有可能隔離走過黎
我返full time+part time 加埋都搵得多
而家仲有儲緊錢 雖然每月五六千
但無計 又無得返屋企住
佢搬 拎唔返兩個月按
絲打你要加油
將來搵多d可以改善生活
或者遲下搵信得過既人夾租
連登有愛
我覺得自己住既女仔好型
我搬出黎都驚到仆街
女仔就面對更多問題
Eg 治安
其實唔驚,bed bug 係懶西,專向人訓嘅地方住,方便搵食,佢唔會特登離開張床去你d衫度。

建議你買 de 粉,大量灑向床邊同地面,或者全屋灑,de粉係海藻嚟,冇毒,大量灑到冇事,bed bug 掂到de粉就會脫水死(需時一兩日),good luck!
買二手床無問題,賣家仆街上網數臭佢啦。笑你嗰班連登仔身在福中不知福,有錢買新邊個想買二手,鬼唔望佢哋他朝君體也相同。

不過如果情況許可,你最好先買咗床 / 木傢俬,放幾日睇下有冇古怪,再炸埋蝨彈蟲彈(劏房就唔知炸唔炸到)先搬入去,可能好少少,搬咗入去就盡量唔好再買,或者驗屍咁驗先放入屋。
多謝你過左一年咁既生活
已經習慣左
習慣無自己私人時間
習慣永遠都出唔到去見朋友
但我信捱過就可以
多謝巴打
聽完都安心啲
床邊 大家不知所措 似聽到了惡耗
成日去旅行都希望冇呢啲蟲
都係無得揀先型
我一開始都好驚 驚無錢驚無左份工驚治安
但如是者都過左一年幾
已經習慣左
巴打加油!
有需要要搵炒散都可以搵我試吓介紹俾你
因為都幾好pay
之前去秦國book左最平果啲青旅
$26一晚
好彩無事
係好多蚊
我返工係輪班
你炒散果到可以接受到?
佢係一個個job咁
你就到時間先返
你有無tg?
老豆教落,應慳唔好使,應使就唔好慳

好明顯床呀、被呀呢D貼身嘢就唔好慳啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞