岩岩買左新床,有隻昆蟲,我係唔係已完

487 回覆
761 Like 10 Dislike
完了吧,如無意外
做咩剩著底褲
二手床就抵撚死啦十成人地有木蚤先唔要,掉完都仲要睇下d蚤有冇生竇,好煩
用矽藻土有冇用?
要幾弱智先會買二手床
有呀
如果有小朋友 都係用呢隻好d
天然
我同呢隻蟲玩左3 4個月 比佢咬到PK 最後Ko左佢
如果無錢 你試下買雙面膠紙同想像下佢既行走路線。

之後痴係張床的柱位(佢爬唔到上黎)
同 螺絲位(通常哩係入面)

你整多的雙面膠,佢一行過就會痴住 好快死哂
捉定幾隻木蚤探下個蝗蟲女人
如果你左右隔離都有,你都係玩完

我係隔離屋掉傢私爬左一兩隻入屋,咁就仆街了

我搵人噴藥水焗氣做左4次先有2年冇,但好貴

之後又冇啦啦搵到一兩隻,用DE粉,放左係到個零月先叫冇野咬,不過成屋都係粉,啲粉濕左又冇用,用個期搞到好似好大塵咁

佢啲蛋仲硬過小強,單性生蛋,10日轉,你唔keep 住殺,佢啲子子孫孫會繼續吸你血
本身都有考慮淘啲傢具,但係見連登話唔知大陸啲倉幾污糟,有蟲就煩

btw 香港鋪頭有啲都係係上面入貨,有咩唔同?多數都做左滅蟲先賣?

樓主如果經濟有困難就唔好諗買碌架床慳位,起碼要成千蚊
去ikea買個鋼制單人床啦,兩舊水咋
之前喺枕頭套入面發現咗十幾隻,最後用滅蝨彈瘋狂轟炸左幾次解決咗。 之後冇再見過佢地身影
我都可以夾
Ps: 楊主可以試吓買熱風槍(鴨寮街有得賣)
邊度有木就吹邊度
啲熱到會熱死晒佢哋
而家仲未清晒之前就記得用膠袋包好晒所有衫褲鞋襪
如果唔係一陣間佢哋入咗去時就gg了
我知道有班離地撚實話:好彩我屋企平時乜乜物物好乾淨又注重衞生啫,一定冇事啦,係你哋啲窮撚垃圾咋,我話你班離地賤種知,工人姐姐都會有機會帶返嚟架儍西。
你大撚獲啦呢次
我之前又係咁
遲咗少少搞啦
結果搞到隔壁房都有
宜家同屋企人晚晚訓之前都要捉一轉
我間房都有
上下格床
上床放雜物 自己訓下床
仲有好多格櫃桶
之前一路訓都有d痕痕地
以為皮膚敏感
但早兩晚feel到有野一啖咬落黎
咬到隻腳一點點

第一晚以為有蚊
第二晚又係咁
第三晚都係咁
開燈睇又無見到有野
於是就用個蒸氣燙斗燙曬成張床同被 枕頭同公仔
仲掉左個攬住訓既枕頭
呢兩晚先有教好訓

但係果個攬住訓既枕頭無即晚掉
而係挨住個櫃桶擺左一晚
唔知點解無硬係凝住
d bedbugs 走左入最底果格櫃桶
樓主有冇講邊條粉皮咁衰 有蝨都賣出去
抵撚死,一定係兩邊對屌,你一定係輸家
小心check清楚床架有冇蟲卵,發現到啲白色一粒粒好似酒米咁嘅,搵火機燒佢,注意吓啲窿窿駁口位呀,建議拆開啲鑼絲駁位辣一辣佢,嗰啲蟲卵最鍾意藏喺呢啲位。
一晚睡袋again
暫時無比佢咬
巴打住邊
我今日會喺深水埗同巴打拎一支野噴一噴,要唔要拎埋俾你
有冇人試過擺乾辣椒仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞