[本地足球] 2018/19 港超聯, 亞協及香港隊討論區 (72)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
職業球員為錢好正路
on
為錢踢波唔去富力
是但啦,輸波要搵d野鬧下,又未到d小傑仔咁作客輸波都夠膽死寮主場球迷嘈
唔為錢唔通為你班傻閪呀?呢鋪我撐辛祖喇
均仔踢完省港杯場場都有入波助攻
但想問點解半場先換入嚟
雖然對妹早無好感
但無可否認佢係本地前鋒最有質素個幾個
利用港足揾錢可恥
入十幾球比人屌垃圾
同丹尼一樣
有土炮好似佢咁已幾好好
不服來辯
因住贊狗又嚟屌你指洋為港呀
紅牌康好心就轉行啦
有達蛇
kidchild下次亞冠主場會唔會boo爆妹祖?
作客都噓 其實一鳩樣
kidchild下次亞主場會唔會boo爆妹祖?
熱刺年代既柒爺好似都入唔到咁多球
其實方柏倫吊入去個球係過晒白界未
我地好難睇到
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20190216/bkn-20190216224348723-0216_00882_001.html
東方龍獅教練黃鎮宇認為今場關鍵在於攻守轉換:「當我哋由守轉攻嘅時候,點樣好快去組織一個射門係好關鍵。」對手有高美斯復出,「黃Sir」認為:「我哋要好小心高美斯嘅射波,無論佢喺咩位置都好有射波意欲。就算佢開角球,我都覺得佢係想射波,唔可以畀佢太多有空間。」東方龍獅目前有曾錦濤、姚浩明及洛迪古斯等傷兵,幸而傷愈的徐德帥有望上陣。

鄭兆聰:今場波會好難踢
冠忠南區暫以1分落後東方龍獅,今仗只要贏波更能躍升上聯賽次席,「Ricky Sir」認為壓力在對手身上:「對手得番聯賽可以掙扎,反而我哋就平常心應對。我哋今季實力強咗,如果打得好可以企穩前列,不過佢哋轉咗教練,球員都想證明自己,今場波會好難踢!」射手高美斯上仗復出,迪亞高亦已傷愈,「Ricky Sir」透露兩人均準備就緒:「但我唔想喺訓練上催谷佢哋太多,寧願減低強度,等佢哋可以精神奕奕落場。」
南華好似冇踢過亞冠
咩亞洲頂級賽事咁把炮?
用以前嚟比
布拉勒斯特星隊夠贏過歐聯啦
如果當年有小組賽佢哋直頭未必出線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞