[本地足球] 2018/19 港超聯, 亞協及香港隊討論區 (72)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
上年sandro話冇被尊重
如果唔係唔岩key
傑真係唔好慳果少少錢
簽佢踢半季都好啦
有辛祖亞洲賽已經可以註一隻翼幫輕費7 唔駛係咪都左邊去
有冇諗過人地唔想回歸
唔係輸比隊垃圾已經有21分
孫銘謙、陳柏衡、趙少維今日踢大專賽四強

【大專足球】補時「絕殺」浸大 教大重返決賽旺角場硬撼理大https://www.sportsroad.hk/archives/239705
sandro都係向錢看姐
睇辛祖入波咁興奮就知和傑志係不歡而散啦
孫銘謙琴晚先踢足全場
陳柏衝可以踢幾多年大專
後生仔輕鬆啦
畜力想攞聯賽冠軍
主場對傑同埔
作客對南區
呢3場波都好關鍵
假設佢地對其他隊贏哂
果陣sandro ig 話冇被尊重
而且辛祖可能大埔人工高d,下季又可以跳船,如果去埋蓄力好得人驚
https://m.mingpao.com/ins/%E9%AB%94%E8%82%B2/article/20190216/s00006/1550317345768/%E3%80%90%E6%B8%AF%E8%B6%85%E3%80%91%E5%89%8D%E4%B8%AD%E7%94%B2%E5%85%B5%E5%BE%8C%E5%82%99%E5%85%A5%E6%9B%BF%E5%BB%BA%E5%8A%9F-%E5%AF%8C%E5%8A%9Br-f%E6%8C%AB%E7%90%86%E6%96%87%E5%9D%90%E7%A9%A9%E6%A6%9C%E9%A6%96

富力主教練楊正光說,在南區早前不敵凱景後,球隊重新取得主導權,「現在港超戰况緊湊,可能一場打和形勢已不同,我們要做的是專注自己,每場做好本分爭勝便可,毋須理會其他戰果。」他亦讚新援迪布利的級數:「如果想再進步爭標,他的入楔、速度和埋門能力,都是球隊所需要的,他今仗取得入球是球隊想見到的事。」富力下仗將作客佳聯元朗,楊正光指將要面對非常困難的環境及對手,料是一場硬仗

理文主教練陳曉明說,欣喜見到麾下的拼搏,落敗只因與對手個人能力有差別,下半季將寄望面對排名中下游的對手時盡力搶分。
靠郭sir教訓下蓄力了
曉明Sir又踩自己友
CHUOUT
CHANOUT
講到個陣唔係佢排咁 余沛康個位俾人撚咗幾多次
完全大人同細路哥踢波咁
都唔係今場 係場場
高比呢D有錢就得架啦
你估真係咁有骨氣咩
其實傑志上季尾就應該同辛祖續約啦
不佔外援位,門前把握力又強
就算辛祖要求15-20萬月薪都值啦
仲要明知alex一定會離隊去揾大錢
根本唔夠正前鋒用
諗起完場有傑鬼過來串妹祖為錢踢波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞