免費大逃殺Apex Legends 3天突破1000萬玩家,同上已破百萬,比Fortnite更快11日

245 回覆
76 Like 23 Dislike
認真,玩ps4版會唔會俾人屈mouse?
有d人ps4買哂滑鼠keyboard
變左如果要認真長煲都唔得?
ps4/xbox會小好多外掛,好似係
一開頭認槍都認一段時間
其實pubg最真實同最好嘅地方係槍,啲recoil做得好,唔識壓槍係玩唔到呢隻game,好多其他槍game嘅槍都係整啲好細好假嘅recoil,不過太食壓槍技術都令一啲新手卻步,好唔好玩亦都唔係剩係睇壓槍

但係除此之外其他全部野都係垃圾,又d sync(超嚴重),又多bug,又外掛(官方個個禮拜都夠膽死同我講封咗十幾萬個外掛),啲動作唔流暢,亂食cpu部機差少少個fps都低到仆街,執野對好多無玩開嘅人嚟講係好慢好難執,畫質差周不時起格,in game sound又周不時有bug聽撚死人

之前無個似樣嘅對手咪忍吓期望會有大改善,cod,fortnite係歐美都拉走咗唔少fans,家陣出隻apex,除咗成日彈game呢個問題,整體都滿意,pubg繼續懶理去出skin賺錢就等收皮啦
PC 版可以join 我地Discord 一齊玩
Discord Channel: https://discord.gg/rmSmcaX
題外話
我個人好唔鍾意choco
感覺份人好撚鳩屎
有時用啲好撚侮辱
即係so called toxic既方法去殺人
即係撚狗咁撚呀 knockdown完人又撚鳩人
跟住t-bag人或者鞭人屍
然後有時俾人開咪鬧佢pussy或者屌鳩佢
佢就發晒老皮咁
Apex 呢隻game 根本係睇住其他BR 大作黎打啦,諗下Pubg 同 fortnite 出左幾耐,之前cod 都出左隻節奏好快嘅BR,集百家之大成,唔好玩就抵打啦。

另外,Fortnite 成功唔係沒有原因的,佢出左咁耐,分左咁多季,不時更新遊戲內容,仲有佢每季都有一個特別event,好似上兩個星期同Marshmello 搞左個in game 音樂會,呢樣野已經好幫到佢留住玩家。

https://youtu.be/DcIQeFSjcfM

由1:45開始睇

Apex 無疑而家好新鮮,但長遠keep 唔keep到就睇佢功力。
有冇咁撚誇張
曾幾何時我都好迷pubg
但而家Pubg我都係玩到訓著

利申 未試想試
我淨係玩過 pubg 同 apex

完全畀apex 洗哂腦

pubg 玩咁耐都係冇種會想一直玩嘅諗法

資訊性係0 - “我有冇打中人?” “我打中咗啲咩?” 係apex 我完完全全知道我射咗幾多甲 甲爆咗未 扣咗人幾多血

戶動性= 0 我係apex都叫殺過 kill leader , champion 有廣播

行動動作有所局限 - “死咗就冇” “移動嘅動作生硬” “護甲爆咗就無撚用”

仲有最重要嘅係槍械/攻擊方式嘅balance

我覺得我感受最深係 我係apex 丟炸彈係有作用 用shortgun係殺到人 ,用拳頭係可以同有槍人搏一舖
排版唔靚,

不過講得出個分別響邊
呢種勁唔慣,唔鐘意玩技,身又小位子彈都用3格,好似賽跑比賽咁無左pubg狙頭加上小玩第一身視點好奇怪
利申ps4
畫面都係有啲titanfall feel
如果隻game真係有得搶titan就
又係大逃殺類 真香
我就係成日睇精華都睇到佢鳩屎
我都係 fat cock
APEX同其他BATTLE ROYLE最大分別係APEX入面同人打交接近零風險
PUBG你要睇住自己夠唔夠資源黎決定同唔同人開戰,而就算你打贏左對面好多時你都拎唔到咩著數,因為打既過程你自己都消耗左防具,子彈同藥
反而APEX因為防具唔係消耗品,而你冇紫裝既情況下亦都好難生存到最後(唔計對面傻仔),而且藥同子彈周街都係,開戰既收益絕對多過避戰
淘寶而家有外掛賣
APEX同人打, 一開槍就會有唔同方向既其他隊狗衝埋黎
依隻game 引你開槍先好玩,開咪成日話沖埋去,點知幾隊都係咁諗
成日都打打下夾咗係中間打幾隊
有安全圈機制嘅遊戲唔適合電競方向
講起又想玩

一開班跳落補給機又係好正,成日幾隊 又冇槍執就打架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞