免費大逃殺Apex Legends 3天突破1000萬玩家,同上已破百萬,比Fortnite更快11日

245 回覆
76 Like 23 Dislike

由 EA 與《Titanfall》開發工作室 Respawn 在大年初一推出的全新大逃殺遊戲《Apex Legends》在開始投入服務後短短 72 小時,在全平台免費的策略以及獨特 3 人組隊與 MOBA 英雄技能元素魅力下,突破 1,000 萬用戶人數,並達成了 100 萬同時在線人數的成績。PUBG、Fortnite 熱潮相繼減退,令到這款全新大逃殺遊戲受到玩家追捧,已然席捲整個大逃殺市場。
根據 EA 官方消息與公告,本作上市 8 小時內便突破 100 萬玩家數,並在 3 天內大幅增長至 1,000 萬,而同時上線也已突破 100 萬玩家,而《PUBG》或《Fortnite》皆花費至少數月才有百萬同上,《APEX Legends》有了相當好的開始。

這款遊戲由 Respawn Entertainment 負責開發、EA 發行,是一款 Battle Royale 式大逃殺食雞遊戲,基本免費。與其他同類遊戲不同的是,它同時在 PS4、Xbox One 以及 PC(Origin)平台推出。玩家可同朋友或任何其他網上玩家組成 3 人小隊,和遊戲中另外 20 組 3 人小隊(合共 60 位玩家)進行大逃殺對戰。一如其他同類遊戲,手無寸鐵的玩家一開始需要由飛機跳下,選擇合適的地方盡快尋找武器及裝備。

在 2 月 8 日,開發商 Respawn 創辦人 Vince Zampella 在 Twitter 上發出帖文,指該款遊戲已經在 72 小時獲得超過 1,000 萬名玩家。對比起另一款人氣大逃殺遊戲「Fortnite」,此遊戲共花了 2 個星期才累積到合共 1,000 萬名玩家。

ea 終於唔係出垃圾
隻game 個ui 果d真係做得幾好,所有野都一目了然
Pubg真係恨鐵不成鋼
當初一出果時幾轟動,搶走勁多lol同Csgo player
果時因為仲係beta 個個都比耐性等佢慢慢optimise

結果幾個月都做唔好仲要愈黎愈多掛
Pc比fornite搶哂 手機版比騰訊抄哂
泡菜仔真係有金都唔識執
少玩槍GAME
射黎射去都射唔中人,勁低傷
shourd唔記得係未咁串, 係youtube D片真係睇到我濕撚哂,CLS
咁你試下睇chocho,仲癲
上次respawn隻titanfall2係所有媒體同玩家都一致好評, 仲要d DLC係免費,
類似OW果類唔比錢都可以繼續玩.
結果發售日夾響bf同cod之間爆死.
騰訊入左股已經執唔少啦
PUBG死忠....
始終都鐘意真實
可能自己係外掛APP幕後黑手撈多筆
你估隻隻都LOL咁長年大賺
未過氣前賺盡似香港人性格,醒
一刀斬fortnite, 二刀斬PUBG, 仲頫手砍死埋OW
本來係,而家我3隻都玩
P/F/A
但始終對P有絕對熟悉
槍械上又有親切感,
畫面,打法冇咁科幻
一隻槍GAME整到咁誇張係有少少唔慣...
原來唔係EA大公司出係旗下細廠出
我7左,EA is totally rubbish
琴日打左場A
勁唔慣
係槍/技唔熟姐
玩法上A/F比P好
F太麻煩要起野,我學極都唔多識
A會易上手兼復活
補血仔有得開大技叫物資
APEX D 槍唔熟
琴日玩左場 ON99咁係咁望D槍係咩黎

都係鐘意PUBG果種緊張感
其實PUBG已經好唔真實
星期日晚去學急救
紮個手都搞你兩分鐘仲要學WO
點可以用急救包咁幾秒搞店
中槍/跳樓唔係扣血補番就算
遊戲機制姐,好似做戲咁
俾個真實感就算..下下真野仲打乜機先?
現實打war game
又用呢D ON9理論
要真實去玩Tarkov啦, 玩咩PUBG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞