Lego 討論區(8) 新年新post

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
呢個真係唔知wor , 淨係知兩隻係一樣

10721 呢隻簡空係窮人救星
舊果ser tower,唔夠位擺,自己整多幾層就正
endgame 個set 咁樣變晒做校服咁真係好sad ,
係咪定期出過批用新編號就唔知,但Brickset個編號係Lego個編號嚟?我睇Bricklink兩隻就同一個Bricklink編號,我自己平時就睇Bricklink嚟整理,因為佢有埋英文,如果同一款件但唔同佢後面會寫明,同埋佢會有埋圖寫有咩唔同,例如下面張圖咁
張智識了,我都唔知我果隻係6869定10721添,後追iron man真係好破費
我個隻6869嚟,仲要係用三百幾買的...
但而家10721 個隻都好似好少見
ok,thx
我係6869果隻,見到10721又有隻仲以為買漏左要買返

另外有隻洛基仲搞笑,所有件一樣,唯獨塊布既綠色差少少
bricksetD分類真係怪怪地
6869果隻叫Iron Man Mark7 Armor
10127果隻叫Iron Man With Circle on Chest
明明一樣

又真係唔同,loki我係舊款
又要追返
不過唔係wor,除左反光位,2隻ironman咁睇直頭一樣
腳件睇左bricklink,2012同2016兩批都用同一個number,應該真係冇分別

至於loki塊布,應該唔難揾既
差少少就無乜所謂, 幾百蚊追隻真係要諗諗, 除非好有愛
如果為隻ironman買10721都仲可以,為塊布就真係不了
仲有呢度d打手會叫人追
呢到有咩打手
大把舖頭老闆打手啦
一睇就知啦
唔排除有打手,不過都ON9 ,未必去佢果間幫襯嫁, 點知幫左第2間宣傳,講真,買開果兩間就果兩間既啦通常
成日見到有人覆:要買2、3盒玩先
好撚假喎大佬
我成日咁講推fd落坑
有咩, 幾時有人覆呢句呀
求花生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞