勞力士無止境 (Rolex/Tudor) 討論 11

1001 回覆
7 Like 11 Dislike
我1月尾去完福岡睇咗好幾間,都98K-100K 我覺得過100k我未必考慮,除非好like
無人覺得比禁多錢買隻錶仲要做契弟咁周圍搵好慘?
絕對係呀 on9到震 但呢啲錶的確好保值
搵左成半年 都係想正價入隻錶都禁難
幾多mm?
41mm係ad排左半年都冇
黑面有過貨,但冇要到
我搵緊batman 90k 見平時出街都帶得 30歲買黑金剛又擔心carry唔起
呢刻黎講10萬算抵 雖然我唔會買
日本應該貴5~8%,啲羊貴
你想知日本價去龜吉jackroad個網計下
金鋼戴番工幾好睇
causal wear就好似窄d
90而家得二手,上兩個月一傳停產就升到傻
金鋼難襯 除非本身個樣成熟
係,本身有考慮緊沙士圈,搭玫瑰金都幾靚
上到成十萬都有人接
但我覺得出得十萬呢個價位 我真係加d大把選擇
始終係原價6萬幾 炒上黎
好得人驚。118K 點買得落手
問題係之後證實咗唔係停產 價位會唔會回落啫
如果keep住有人over 100k接貨 個價就定咗
靚但都係好蝦人戴 我等緊百事平少少入,佢啱啱出唔夠一年,應該無咁快停產,慢慢等
依家16年二手綠針 $7萬
都得 d運動款好難落了
過年呢兩個禮拜香港啲價傻左
好多錶都Markup左 5-15k
就咁睇chono24同日本啲價明明無郁過
相信等啲錶舖開番市會正常番
呢個真 10萬買隻運動錶除非好鐘意,否則加多少少玩到金剛 地通拿
珠帶百事圈?
可能自己唔係錢多啦
明知件野本來賣幾錢 okay吖難買食幾K-10K炒價
都仲可以接受 鬼叫自己鍾意咩
同埋人又係衰嘅佢越難買你又會越想要
但去到炒到咁高 真係有人肯食得落?
喂118K喎 成40%....
想問吓金剛款加價前幾銀
睇返以前batman 6個幾都話貴 而家真係顛
利申 留意咗rolex幾日咋 有錯求指點
前兩年batman仲係8 又係話貴 等佢回 點知咁快就10-11啦
唔知當年一直等跌啲人而家會點諗呢
咪就係覺得唔會跌 遲買貴幾皮囉
其實batman真係會停產咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞