香港外流球員討論區(14)

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
入籍無所謂啦,學風車蛇話齋。我寧願多幾件本土外流
啱啱係街度撞到基奧,撞到我成個瞓咗係度
香港人睇中超

劉奕鳴、張修維、何超加盟廣州恆大

廣州恆大淘寶足球俱樂部官方宣佈,劉奕鳴、張修維、何超三名球員正式加盟廣州恆大淘寶足球隊。

劉奕鳴,1995年出生,身高190CM,司職中堅,身體條件出眾,拼搶能力強。劉奕鳴曾多次入選各級別國家隊,現役國腳,2017-2018賽季,他在中超聯賽共出場51場,打進一球。

張修維,1996年出生,身高173CM,司職中場,腳下技術細膩,控球與盤帶俱佳,體能充沛,拼搶積極。張修維曾入選國家隊,2017-2018賽季,他在中超聯賽共出戰33場,打進一球並有四次助攻。

何超,1995年出生,身高178CM,司職中場,身體素質出眾,球風硬朗,跑動積極,中場防守穩健,卡位預判能力出眾,能為球隊中後場防守保護築起一道堅固的屏障。2014-2018賽季,他代表長春亞泰隊在中超聯賽中共出場64場。

與此同時,天津天海足球官方宣佈五名原屬廣州恆大球員阿倫(Alan Carvalho)、張成林、廖力生、溫家寶、方鏡淇共五名球員正式加盟球隊。

今屆廣州恆大的內援及歸化球員的引進,正好切合早前傳出廣州恆大將成為中國國家集訓隊的傳聞!亦逐步履行老闆許家印希望2020廣州恆大「全華班」的目標。

【恆大新生代球員】
前鋒:韋世豪、楊立瑜、王進澤
前衛:唐詩、鐘義浩、馮博軒
中場:羅拔圖·蕭楚、鄧宇彪
後衛:高准翼、胡潤寶、吳少聰、郭靖、鄧涵文、布朗寧
門將:劉世博
打NBA, 冇錢銀交易,只換球員
有布朗寧點樣全華班
布朗寧華裔
姓布點會唔係華人
笑死
含大: 我話ok就ok啦
睇怕含大好快收得皮
冇中超保同阿蘭食得屎啦
咁搞法亞冠含硬撚
中超真係笑話黎
又郭靖又溫家寶
alan唔算好勁
唔要都應該啦
本身唔係諗住說佢入藉, 都唔應該續約
恆大變集訓隊只會加快中國足球衰落
ALAN唔係去恆大掘金就著左奧地利國家隊了
何超今日先知被流放天津
其實咁搞法唔驚俾fifa禁賽咩
而家除左泰利斯卡同保連奴,恆大仲有咩外援?
要講普通話 我說行就行
真係要含大專注本土球員?
Alan作用好大
恆大迫搶第一道靠佢
茅就有佢分
前面迫搶係高拉特
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞