讀緊polyu mls(醫療化驗)你問我答

192 回覆
9 Like 28 Dislike
我degree撚報左,唔知有冇機
有聽過有個係以前讀science然後入嚟讀second degree,不過呢個係我出place聽師兄師姐講
想知有幾chur
出place 全部都係去公立?
我係第一屆MLS 🤘🤘🤘
呢個分可以任揀rd optom ot, 點解會揀mls?
點睇city biomed個班?
法證先鋒
Pt ot嘅話因該中英重weighting,而我語文唔好,乘出嚟嘅分應該唔夠分
Rd班友成日話飽和到而家都未飽和
Opt就唔想讀5年,而且無興趣
無特別話唔鍾意,但就令我更加唔明當初咁辛苦用呢個分入嚟poly為乜
City 個科係冇開中名義講話係醫療化驗先收呢個分姐 有好多人入去之前都唔知呢科畢業之後可以做醫務化驗師
呢個分可以任揀rd optom ot, 點解會揀mls?
Pt ot嘅話因中英重weighting,而我語文唔好,乘出嚟嘅分應該唔夠分
Rd班友成日話飽和到而家都未飽和
Opt就唔想讀5年,而且無興趣
Chur唔chur睇你target咩㗎啫,個人覺得想保持second up或以上就一定chur,因為有大量lab report要做同大量content要背,但求pass嘅你hea下都可以嘅...
其實呢科你只要有無窮嘅記憶力就會考得好
真心,如果只求grad 系冇難度但second up就要比d心機。
City bms 讀完都會有mls牌?
其實追second up為咩?
我都唔知...但心理上唔係咁想second low或以下grad...
你依家year 幾?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞