好人好事 — 張國榮

288 回覆
1755 Like 6 Dislike
好有型
典解好人都係咁早死
好人好事 - 譚詠倫

上面條YOUTUBE片 片尾
佢叫發哥做發仔
狗(其中以她老友名字命名就有三只,她和老友当面互相调侃过)

佢地幾個圍威喂好唔妥哥哥,梅姐係咪專登
屌笑撚左 乜呢幾隻野唔鋸牙哥架咩?

2.西施犬名字:Eric(藝人曾志偉英文名)她曾說此犬又矮又不服氣和其他犬對嗆。

3.雪納瑞名字:倫伯(歌手譚校長小名)

4.哈士奇名字:阿叻(藝人陳百祥乳名),她去世後,此犬不吃不喝一個星期左右去世。

隻阿叻好似係第一隻捐血嘅狗
https://youtu.be/JnONSDohRKY
4:18 開始 佢自己講
睇同聽吳君如啲節目好正 有親靚仔就發哂姣好搞笑
我一生沒做壞事 為何這樣
家駒同梅姐哥哥比仲有一段距離
唔食野自殺陪個主人...隻阿叻都幾有靈性 講緊隻husky
最神奇嘅係好多嘢都係佢走咗之後先至講 . 唔係有啲明星話要捐錢或者做乜嘢好事想攞 Media Coverage.

佢呢啲全部自己做過都無人知. 佢走咗之後佢哋先至講返出嚟. 而且唔係一件兩件或者四件, 係N咁多件.

佢真係太完美......
以前香港真係好多有真材實料嘅人. 佢哋唔會為五斗米折腰. 無論係乜嘢立場都好都係做自己. 真正擁有星味.

好記得訪問狄龍, 會唔會再拍多次英雄本色, 佢答話你搵返個張國榮俾我?
真正嘅明星唔係訓練出嚟, 係需要星探去發掘, 佢哋嘅氣質係與生俱來, 之後所有嘢都係啟發同加以磨練.

I miss HK in the 90s.
大家範疇都唔同
但講到尾都係對香港有貢獻
佢地嘅離開始終係可惜
仲記得中學老師叫monica
記得春光乍洩攞獎果陣頒獎果三條撚樣喺邊恥笑佢做gay佬戲 其中一個而家俾香港人封為神 諗起真係好可笑
封為神
每次睇返佢個集今夜不設防就眼濕濕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞