[831]逾百抗爭者太子站黑夜路軌逃亡的真相!從不存在的地底人!

596 回覆
801 Like 21 Dislike
https://hk.appledaily.com/local/20190901/UEY5W5NMP3IGEF35VQ4TS54XDI/

事由
當日有人自稱831苦主報料比apple「我地(哋)百幾人行緊地鐵路軌走,有好多傷者,而家個個站都有防暴等緊我地(哋),大圍捕」。

其實大家知唔知黑警有n個警區
其中一個狗力好足, 狗隊好自豪的叫鐵路狗區
你成百人走當班狗唔識call機夾你,黑警惡毒=/=智障
事後有人書面問apple 記者班人最後點而apple完全無回應, 因為報料人過去/現在乃至未來皆查無此人

真相好可能係831傷者部分早已不在人世,政府要製作一個故事合理化呢班人的消失
831連日封站就係要把逆向用科學方法清洗現場, 永遠消滅死者曾在現場出現的痕跡
polyu一役後, 依然有班真心膠經歷完脫北者的冒險旅程唔知死周圍唱自己走佬經過累死自己同隊友

我想問下過百最後的生還者有部分連示威者理論上警覺性唔高
點解坊間無任何風聲

杜撰假消息就係要掩蓋831一役有市民永遠消失的真相
我估計死者唔係只得一,兩個
真相可能係9up
留名
越荒謬絕倫越接近真相。
行咗去流浮山
點解坊間信新屋嶺有大量女仔遭輪姦
因為行會成員的性愛天使論,而講者的哥哥在沒有相關履歷下成為HA一哥

而鄉黑強的手下編造得地底人故事, 就代表我的推測有可能成立

自以為聰明的on9做完壞事就會做一大堆唔等洗的on9野而露出更大的破綻
https://lihkg.com/thread/1653530/page/1

呢個post有人指出重點

抬一個成年人行1.5公里、摸黑、悶熱嘅隧道底,沿途仲有哨兵探站,體能上我當輪流抬頂到,咁時間上要幾耐先得?
(照文意佢哋嘅講法最少行到第三個站先脫離地鐵系統,最短距離係荔枝角,大約1.5公里)

但原post主只係指出呢個講法荒謬,無懷疑係黑警杜撰的故事
之前研究過 肯定係9up
當時都冇停車 點樣係其他站爆閘上月台走
係, 所以杜撰呢個故事的人係有目的
邊有人無聊到搵記者9up

極可能係狗方的杰作
有離開
關站後開始運屍同安排法證清理現場
所以黨鐵死都唔公開831閉路
都似係,依家睇返轉頭:
831後開始大量失蹤+自殺
就係為咗要掩飾嗰日殺咗人
當日係地鐵,因為冇記者,d狗+國安重手殺咗人,為咗掩飾真相要連其他目擊證人都一齊殺曬
消防救護全面合作
香港人開始瘋狂被自殺
都係因為831開始狗打開咗潘多拉合子
我估班離奇死亡的長者係
新屋嶺受害人同831受害人身邊的人
除左蘋果,仲有咩報道有講?
封站幾日其實就只有安排科學科法破壞現場呢個理由
根據黨鐵設施損毀報告,太子站損毀十分輕微
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞