[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (21)

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
上面個4個brand除左條武士我無一條係take5到買
過年去左東京又入左幾條牛 連埋本身啲牛應該夠著10年
我都覺得ues牛仔布同色落都正過桃,係冇左紅旗
女仔買嘅話,細腰圍可能仲有
我自己依家買古著多,所以好少留意t5有賣嗰啲牌子
不過桃同sugarcane我都有三四件嘅,但都係喺日本買。
武士一定係最唔值,貴得黎又快打柴
見到有ching post 元年古著,真心覺得正。
但呢度討論牌子野比較多
其實我都明巴打點解咁講。 我都唔係好明點解t5 嘅brands 係比較hit.... 係marketing? fb? ig? 我都唔知。

講返牛,其實我唔覺得桃係好好。 我鍾意warehouse 同orgueil ... 桃hit, 好明顯係因為易認,就同當年點解evisu hit 一樣。 所以桃一定係第一個變公廁。

我無著過ues... 但我總係覺得佢徧薄,條條個cut 都好怪。
感覺T5 代理d brand 比較大路d 所以多人講
我都好鍾意real mccoys 但無奈價錢真係高一截唔係咁易入手
我係T5 只係幫襯買過一條pherrows
有錢不如儲埋一砲過去日本買仲好
款又多d 碼又齊d 買得開心d
都係事實,之前巴打post 三件original type1,2,3 ... 一條heart label 嘅carhartt... 都無乜巴discuss, 的確可惜。

有生之年我一定要收齊原版type 1-3
努力!
其實唔難
有兩皮就得。
揾唔難,難在儲錢
有錢加對年代無咩要求就唔難
唔係就要俾d 耐性
BTW, 戰前版既type 1印象中連見都未見過
我始終覺得fake alpha店長會班到一件半件返嚟
產量少年代遠
睇過一間 又有213 又有無紅旗506
郁d都賣近百萬yen
咁貴買左都唔會著 只可以收藏
我諗除非發達唔係我最終目標只會係買507
tcb真係正 款唔係多
但真係每條都跟足detail做
d布又會跟年代複刻
佢d褸cutting修身唔係個個岩(我都唔岩)
但d褲真係好唔錯的
佢只係個brand新 知名度唔夠姐
有冇巴打知呢種咁修身嘅boot係咩名堂?
講起warehouse 我都好鍾意 佢係一個好牌子嚟 牛以外嘅嘢都好高性價比 cutting同detail都好足好近original 用料又實淨 反而喺t5可以話入得最少就係佢啲嘢
亦可以咁睇 t5將咁多個牌子嘅風格都統一化左 無晒特色 啲衫唔同牌子差唔多款嘅都入晒又放埋晒一齊 基本上佢想你拎邊件都你咁著法 無好好咁利用手上嘅好牌 去做多啲唔同風格 搞到打扮都好單調
再一個例子係fw 一個好剛強好有個性嘅牌子 你見佢ig出啲相都好有心機去影 而著嗰個都係好佬好粗獷 t5無好好咁演繹佢 反而同返同一種用開嘅style同方向去發展佢 有啲蹝 大家點睇
T5既Tee永遠都係賓尼兔,皮褸唔係A2就一定係single rider
好難色落
講起warehouse 當然仲有佢嘅 heller’s cafe...

我覺得t5只係做生意,咩好賣就入咩。佢無錯嘅,所以其實我都主要係樂天入貨。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞