[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (21)

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
棉、磅數、染色、金屬細節
我最多諗到磅數
桃用既非洲棉真係好軟好舒服

相反武士用既棉真係硬過我條命

各有各特色

對鞋係咪太slim
遲啲買對厚啲既boot係咪好襯啲
如果係香港改衫補衫有冇邊間好
長沙環恆基改衣
我今次試下何家園 benny store 介紹先去
桃正呀 武士未玩過 take 5 隻靛都好幾正
手工 價錢如何
唔知算唔算貴
我大改件西裝樓幾百落樓

手工唔識睇但一定唔差
好好人, 會講清楚晒要改d乜同點改
呢間補牛仔褲得唔得?
我未試過

識應該一定識
但肯定唔會係專改牛既
對行白線,叫做無抄足架啦。
conductor 係梯形cut , 下邊幾闊。 我orgueil 著40, conductor 著38 都少少鬆
又唔係既
英國定唔知美國old school style我見過都幾興有兩條間係左手 冷衫成日見

我中學個件都係
我有件blazer應該要大改同有件褸要補返個袋
係日本呢邊搞好似好貴同要等好耐
去過恆基店員係幾好人,覺得唔洗改或者太大工程唔著數嘅真係會叫你慳返錢

改過件 blazer 要係膊位縮袖縮胸升袋冇記錯幾舊水

平時改褲頭褲長都係幾十蚊

改短過件 merz b schwanen 又會解釋佢做唔返本身嘅 stitching

佢網站有收費表參考

前排係天倫改衫又係會advise 做禁多隻milan 眼唔抵同唔洗,改袖長打鈕門改褲長就700幾

上年試過 ascot chang 改褲頭褲長就 350

armoury 買完野改又幾滿意不過佢唔收外來野改

So far 最滿意真係日本舖買完直接日本改,價錢應該差唔多,但應該自家出品自己改順手啲
想問下香港有冇賣吊帶嘅鋪頭推介
daychild啦
我係睇中咗佢賣嗰條黑色嘅,不過想睇下有冇其他啫
其他主要都係得benny
或者白鯨有d vintage既
有無巴打知除左TCB帶出 TCB 20S 褲後有背扣復刻款外,有無其他牌子有出?最好就磅數重過12.5OZ 同係日本牌子
中環Prologue
sanders olly好唔好著
見到有對斷碼特價啱我碼
Joe mccoy
Belafonte
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞