買左homepod既人講下感想

122 回覆
17 Like 14 Dislike
除左淨係叫佢開下燈熄下燈 仲有咩作為?
夾apple music係幾好玩
呢個價位黎講佢聲係無對手,但只限中音量
大少少就失曬真
呢個價大把好聲過佢
師兄有冇得分享吓
想買 2800 好貴 求屌醒
等下一代/加功能好過啦
等下兩代/加功能好過啦
YOUTUBE APP有BUG, 連左HOMEPOD播廣告會有"連接AIRPLAY"既殘影係畫面到
一定要連接WIFI, 電話/電腦要同HOMEPOD連係同一隻ROUTER到, 雖然可以較到電話唔洗連接WIFI都可以連HOMEPOD 我第一日玩個陣玩到燥底

除左YOUTUBE APP/原生APP睇VIDEO會聲畫同步之外, 全部都唔同步 包括FACEBOOK/TG 等等

買唔買見人見志 反正我狗衝左
後悔未
當無線SPEAKER用好滿意
唔後悔, 而家好似多左個SOUNDBAR, 睇戲都幾好FEEL.
各位C兄, 你地有冇買到apple care 呢?
諗住買一對嚟聽歌, 仲可以連macbook / apple tv 睇片
有delay要諗諗先, 仲以為airplay會好啲
好憎用siri
無興趣 同埋聽開日文歌
買左
好好玩

係個siri 蠢左少少
成句命令中英夾雜既話會有d 問題出現

聲底唔錯
以上係我用IPHONE出既結論 可能APPLE TV/MAC 好啲
有用開APPLE MUSIC又鍾意聽歌真係好唔錯

我依D聽開CD再RIP落IPHONE聽
SIRI認唔到我電話入面既音樂 要用電話控制
KKBOX個啲 都係用唔到SIRI
airplay係會有delay
有用Apple tv就知
Delay不了 用緊google home 見有廣東話被親切d 但負評咁多
想買 有無巴打試過睇netflix有無delay
連3rd party藍牙connectivity都冇,叫apple speaker好過啦

利申:成屋apple 嘢
好好用wor 好似第一部support廣東話既智能speaker
聲又靚 2800仲想點
要睇個app ,
apple tv: youtube.viutv,plex冇問題
Mac:safari入面睇片,QuickTime都冇問題

利申:買左幾滿意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞