有冇會講道理嘅女友

94 回覆
18 Like 3 Dislike
女友唔講道理當我講藉口
佢唔睇連登

求講故
想知巴打女朋友上限有幾高
Ching講乜
故仔就冇
幫你祈禱 盡咗力
大家咁話啦
到發自真心同你講道理又會嫌人煩,chum氣,煩過阿媽
如果有機會比佢煩既話 我都想試下

絲打 可唔可以講下你段故
其實我覺得女人同你講道理係因為佢服你,如話佢係你之上既。。。。你都係比人硬把你

利申,我女友好聽話
佢可以唔洗講道理
即係你鍾意佢多啲先俾佢食得住
啲女人好撚蠱惑你以為佢真係講道理咩?
原來係咁計㗎
鍾意有冇得對等㗎?
呢個呢個世界應該無完全對等 只有相對地對等

即係你愛佢多啲既話 你唔會介意行多步 做多樣
除非真係濕鳩到話 挑佢都無為我做過乜乜乜 我都係唔撚做先

因為好多時 你一想長篇大論講道理 佢可能覺得煩 有咩好拗 時就會爆seed
又或者真係家下呢個年代要搵過一個太容易所以某程度上令人變得更唔珍惜
有時做多幾樣都比佢當藉口
就嚟做乜都要講清楚
我嘅諗法係乜 點解要咁做
不過可能又覺得我煩
唔係好明做多幾樣都比佢當藉口?

有無例子?
咁有時的確可能係受性別既影響
女性有時係比較怕同煩厭討論?
所以一講道理就會比較不受控或者憎

不過我自己覺得做男人既 可以大方啲 唔好諗太多 太計較 有時都幾好
中晒
true
咁人都係會自私 都想人無條件對自己好
唔好話自己有咩缺點等等
果日約咗另一對情侶4點打波 咁我諗住話喺4點前行街食飯 佢話唔想 咁咪遷就佢 直接4點打波算 咁佢就話我唔想見佢
咁係咪以後都比人食住上
以後可以試下咁...

你照比你既SUGGESTION
佢REJECT 既話你就問佢 你有無更好既提議?
如果無既話我就直接4點打波架啦

咁起碼叫做你有提議過 (非無主見, 非唔想見), 但佢拒絕
跟住你比佢提議, 如果佢唔提議即係佢自己放棄選擇既機會
咁你4點打波佢又屌既話...只能講 佢可能比較喜歡無理取鬧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞