金庸筆下父幹最強係邊個?

163 回覆
273 Like 8 Dislike
啫係雞
速成版九陰唔係佢傳落黎咩 定係記錯左
死啦又要翻睇
唔係世叔伯佢死左添啦
楊過點可能有父幹
有楊康啲蘇洲屎
你唔可以睇結局唔睇過程
初版唔等於初稿 初版已經係改咗結局
但由各版差異之間仍有跡可尋

例如 周芷若老豆本應係明教中人
後來改成一個普通船夫 設定上減少兩者緣份
當時張三豐都話佢係靚女同無忌有機會相襯,佢呀爸有明教背景,所以打算日後極力阻止兩人發展,Flag都立埋。

初版結局周芷若出家,無忌收咗戒指做娥媚派獎門人,啫係兩人雖然分開,但精神上仍有信念嘅連結,同笑傲有少少似又係主角去接手做拿門

你應該知道倚天劍屠龍刀一對
九陰九陽亦係相對
對返位置上係周芷若對張無忌

綠柳山莊事件入面,趙敏show咗把假倚天q出黎,暗示佢原本唔係真女主。

後面Boss fight 都係無忌+芷若情館侶檔去打。
相反,趙敏係精神上支持無忌,但係對當時大局係無影響,三渡同雙子都係佢兩個去打

周芷若去到光明頂一直好正常
但之後就判若兩人
中間性格轉變太堂突
突然由女神變閪人,係格硬黎黑化嘅

劇情都有bug
例如無忌大鬧丐幫果一段
無忌話恨不得插對翼飛過去搵周姑娘
仲唔小心狗衝入咗怡紅院問where is my周姑娘

但一見到女神就淨係識問義父喺邊
前言不對後語
以謝遜實力根本唔需要擔心
段譽無得輸
講真金庸14本天書之中,令狐沖一定最屈 依家美國國防部都係參考令狐沖招破箭式製造愛國者導彈防禦系統 講降龍18掌佢又話有破掌式 講玄鐵劍佢又話有破劍式 講內力佢又話有破氣式 講鷹眼佢又話有破箭式 講ironman佢又話有吸星吸哂佢D能源

講x博士佢又話令狐沖冇招冇式X博士都讀唔到佢心

如果你以為磁力王應該贏既話,SORRY,你應該重睇一次笑傲江湖 根本冇得贏,你搵金屬掉令狐沖佢有破箭式 你開槍射佢佢都有破箭式 核彈佢都有破箭式 近戰佢有吸星, 一掂到你就玩完 仲有你冇以為生化武器可以搞掂佢,佢有易筋徑backup,一轉身咩毒都排哂出黎。

咁你話襯令狐沖沖緊涼冇劍個時偷襲佢就OK,錯!!!! 令狐沖既外掛易根經練到登峰造極,應該有模枋掃地憎既身法同氣場等等 古時都係靠佢既氣場保護大家免受台風襲擊 李氏力場都係佢既弱化版

令狐沖係唯一一個可以係20世紀生存既劍客,神盾局都發明緊時光機,番去古代搵令狐沖加入avengers 超級撒亞人孫悟空都要行埋一邊

以後講邊個最好打post除左行運超人,叮噹,孫悟空,仲可以加埋令狐沖
冇樣都做到西夏國駙馬
其實當郭知佢女斬咗楊隻手
佢係真係想斬自己個女隻手賠罪
(唔似扮) 係黃阻止先無斬到

當然你可以話郭武功高強
就算要殺女無人阻到 覺得佢扮
但我覺得佢真係有衝動想斬
唔係黃阻一阻已斬咗

一個係老婆 一係係女
咁樣阻止停咗最衝動嗰下 無斬到係人性

其實有呢個動機
其實我唔覺得郭係縱壞/由得個女斬無罰
我地要知郭性格係俾黃食住
縱都係黃縱 郭次次屌/罰 黃都幫 關郭咩事

(當然你又可以話要教無人阻到 但要明白佢性格就係咁)
康熙⋯不解釋
唔同意 童年已經差D俾老豆/義父害死
跟住9成靠自己+運氣先執返條命
你話最好運就可能有佢份

btw 岩岩重睇緊金庸 搵返d舊post黎9up
趙敏連老豆阿哥都可以唔要 周芷瑜條八婆聽個老尼姑一句就吉撚左落去
紀曉芙寧願死都唔肯殺個強姦犯楊逍啦
仲未計之後又係因為個老尼姑 想殺殷離&陷害趙敏 點撐得佢落
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞