洗衣機買panasonic定lg好

138 回覆
11 Like 1 Dislike
P記
LG/Miele啦
Miele唔洗講,LG平得黎有direct drive + 全球市佔第一
Panasonic日本本土model就得,oversea完全唔掂
LG唔怕好易有事咩?
唔overload + 落適量detergent好難有事
以前用親咩牌子洗衣機都好快壞,唔係漏水就係震到移位停機
宜家用Panasonic頭半年都試過漏水
之後開始試下半機就開機,detergent落建議用量既2/3
冇再漏水,冇再震到移位,一切正常
政府教人儲滿成機先洗,梗係易壞

不過Panasonic嘈到痴線(我低階款冇變頻,土耳其OEM)
LG好靜,上YouTube搵下washing cycle既片就比較到
謝巴打意見
巴打由pan記土耳其款記轉咗LG?
轉邊款?
壞左先轉
變頻直驅真係好緊要
去日本睇下啲日本牌子既滾筒demo就知幾靜,可惜冇機會引入香港
巴打用緊pan記 NA-106VC型號?
Yes
用cold wash function,洗完衫仲濕,會滴水,你有冇咁嘅情況?

要用rapid 15 function,先有脫水效果
印象中冇,好少用cold wash,多數用easy-care 30度水

巴打習慣用凍水洗衫既話,可以考慮下日式top loader,效果好過滾筒,唔洗洗咁耐,又平
LG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞