洗衣機買panasonic定lg好

138 回覆
11 Like 1 Dislike
屋企部金章用左9年,呢幾日洗幾分鐘就跳總制 ,睇黎都要換....
想換松下新出果部銀離子,但扒下文lg直驅好似會靜好多,有無用過以上兩個牌子既爸絲講下好唔好用?

題外話 去啲日本牌子官網睇 佢地啲機靚/勁過香港行貨好多 屌佢老味當香港人係狗
如果佢地係香港賣同一款就唔洗諗韓國機啦
lg
你有budget買pan記既inverter款都可以考慮下pan記
銀離子果部咪係
不過都係行皮帶
cp值無lg咁高
你都有答案啦
唔鐘意泡菜
唔想比錢泡菜賺
用過lg 洗衣機成日壞,永不錄用
Lg其實有咩唔係成手壞
買就買唔係行皮帶
上年買左部直接用摩打驅動,成年冇聽過洗衣機轉嘅聲
用緊LG真驅 頭兩年係幾靜 之後好撚嘈 又會走位
永不錄用
得lg係同惠而浦直驅
兩間都廢廢地

唔明點解日本市場sharp東芝同日立都有直驅 香港果啲model無
日本本土model大眼雞係高檔野黎,正常係冇咩日本普通家庭會用,起碼6位數日元一部
同埋日本人唔鍾意大眼雞脫水果陣好嘈,就更加冇咩人用

所以香港d model都係搵人oem多,應該唔係原廠design黎
點解洗完會臭

lg應該係所有大小電器用品都唔會考慮囉
日本啲大眼雞真係好靚
十零萬yen都抵用
尋日睇yahoo拍賣見部13年款日立脫水都係得42db. 唔嘈wor
whirlpool都係一擔擔
以前用過洗衣機壞到同個師傅都熟埋
宜家日本牌子寧願將own design引進大陸都唔理香港
台灣就多數係親生仔/半親生仔,電壓又唔駛點改,比較下台灣pan同香港pan d model就會明
http://kakaku.com/item/K0000997047/
用緊呢部
用左1年幾無咩問題
你係日本用定香港裝火牛?
洗衣機我覺得西門子比較可靠
LG 所有野都唔值得買,成日吹到自己好高科技呃師奶
PANASONIC 用過部6公斤薄身嘅機
fing水果陣好嘈,同埋機身搖得幾明顯
panasonic得旗艦model先係自家野
6-7kg果啲全部都係土耳其oem
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞