人越大 睇異世界動畫就越覺尷尬

180 回覆
338 Like 19 Dislike
唔算,魔素係類似卓羅同靈壓
我講UI 數值係指好似打機status,有lv, str, def之類
睇個動畫都要分層次,係咪毒撚?
CLS 我得閒冇野做見好睇睇下唔得嘅。
想睇咪睇,唔想睇咪唔睇囉,企到咁高做咩
除咗美好世界送上祝福當搞笑作睇
其他異世界作品冇邊套睇得多過兩集
尷尬到起雞皮
糞作
點解會尷尬
就算冇異世界,每季都有成堆日常賣萌後宮動畫係度

異世界只係一個題材,你覺得尷尬係因為而家好多套個核心都係後宮動畫(RPG就睇個人口味)

btw覺得尷尬咪唔好睇囉,唔睇異世界都仲好多好野睇既
通常容易大熱既都係呢D簡單直接爽既番,唔想睇呢類就要花多D時間搵
其實有幾多個人會睇人物數值 最多睇下LV
偏偏有好多作者都非常鍾意設定數值技能
見過有啲個狀態表仲長過正文
可能係呢一代人好多都係打RPG打掛
哥殺係本身設定係奇幻
都唔關穿越事
其實係因為唔洗點諗形容強弱,有數值俾觀眾睇佢地自然知
漂流武士o唔ok
真係會列哂雙方個體數值出黎咩?
我見文庫版D數值表好似都係係章節尾先會有
40個清高撚負評了
同一個無做開運動笑做運動係毒一樣咁on9
overlard 男主講到明超重課毒撚一開波已經是boss 點計
單係男主身邊是但一位下屬 都係屌打世界幾十次
無官方女主 點睇
是咪鼓勵重課?
唯一會睇既異世界
剩係睇 on9 類 konosuba之類 用腦好L攰
no
太約劇情毒撚無朋友因為隻驚關ser
獨自留到關ser 點知去咗異世界
因種族成為異世界魔王(白骨無性慾)
下屬由npc變有自我意識(但係不死族需殺人為樂)
呢套成功於好多時重點寫配角,男主純當幕後boss
小說版 傾人性描寫 人類面對神時係幾咁弱少
不論你幾咁正義幾背負任何希望都好 神要你點死就點死
巴打得罪咗好多藍毛雞fans
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞