計數機應該入邊四條program好

102 回覆
2 Like 67 Dislike
你識用先算啦
你入哂唔識用都冇用
Ps:2017dse core 5**
2018 M2 5*
買多部機
當年淨係入聯立已經core M2 5**
Where is 48?????
5**
巴打考邊個試?
當年pure maths 一條都無入過 都係手計多
你無記性、無根底、無腦又無經驗,入乜都無L用
咁你呢個程度即係有返一定數學能力啦
不妨上網望下啲program
你覺得邊啲好用咪入邊啲
唔會一無所知㗎 你睇得明要輸入啲咩 佢俾返啲咩output你 咁就知個program做咩㗎啦
買多幾部
而家dse都好少考4心 最多mc出一條
因為個課程cut左好多
當年一直都無入program
認真覆你
dse解聯立方程係冇step分
寫完兩條聯立eq之後直接禁機出x同y既答案係可以拎哂全題分數
睇下邊隻 Variation搵k₁ k₂嗰隻就冇step分 但A1最低B嗰隻問法係有step分

以下兩條都係2018 DSE Maths marking

呢隻就係我所講嘅喺A1會問嘅低B題型 solving嗰步係值1M (for getting a linear equation in x or y)
不過呢步理論上係可以跳嘅 當然前提係要上面兩條式啱哂&答案正確 如果上面條式錯 跟住又唔show步驟 最後計錯數 咁就0分

呢款就冇爭議啦 直出答案絕對ok
我用巴拿赫不動點迭代法秒殺一堆問題啦, 快過牛頓法、中點法
唔好講你唔識呀? 唔識點去考呀
個M分係可以absorb落個A分到
即係答案岩 會拎埋上面個M分
我13年P1第四題都係直出答案
買卷睇返個題都拎哂分
此話當真?
唔識
我純粹想講如果咁做 一開始條式寫錯就會一分都冇 因為答案都一定錯
當中風險自行衡量啦
利申 試過兩次用prog直出答案都full mark
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞