計數機應該入邊四條program好

102 回覆
2 Like 67 Dislike
上koopa 就唔洗諗 入咩
因為佢會全部俾哂d神技禁機formula 你

ok 原來得過講,考返過廿分先同我講野啦
問同學仲快啦 走上黎連登問 唔通比上面巴打講中 係學校比人排濟唔受歡迎
好難
潮文都cap落黎唔怕比人笑?
我無同學用program
ok
柒撚到呢 笑到我哮喘
you win ok?
買多部咪唔使諗

利申dse嗰時拎咗兩部入去

Quadratic equation 應該本身內置都有,我入咗個可以show埋imaginary root、save root入X同Y嘅
放過人啦ching 細路仔唔識世界
Quadratic嗰條係koopa的

但嗰時都無補係問同學拎
呢啲post都有on9仔罵戰 屌你老味
係呀 最簡單嘛炒咗佢囉
咁簡單都要用program計
射龍門 開口中 老虎機
其實成件事好弱智
問下又有罪
成班老屎忽喺度撚啲細路有意思咩
次次呢啲post都有人講到自己數學好把炮咁 但冇幾可見到呢啲人會正正經經咁解一條數
樓主唔駛咁上心啦
使乜諗,帶4部咪有16條囉
認真答你
二次公式同三次公式用嚟check答案好啦
呢兩個topic多數都係paper 1問 你用program直出答案只會有A分 冇M分
聯立方程係有用嘅 不過小心如果喺Section A1問嘅話(姐係蘋果橙嗰啲題目) 最好將solving嘅步驟寫出嚟 嗰度有1M
四心/圓同直線交叉點必入
唔用cal機,有排計
同埋三次方
圓方程嗰條就...
其實佢只係將條式入咗落program度 我覺得你正正經經背咗條式仲有意義啲

我當年考DSE就入以下三條
三次方程搵root (如果要自己試factor嘅話呢個prog會慳少少時間)
四心
聯立方程 (可以solve圓同直線相交嗰隻)

但講真以上都係for參考 始終唔知你aim lv幾
同埋呢幾年嘅題目係明顯唔俾你用program咁滯 所以入prog你當買個安心算啦 用得著係bonus
program根本冇撚用
當然帶計數機入場一條program都用唔到手, 反而內置程式幾有用
唔該晒你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞