NBA 2018-2019 regular season討論區 (59)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
咖哩仔
mon po 9
走左會加強人地,所以都係留好
不過唔知kawhi點諗
夫子都係M字額
you too la Mike James
佢而家個待遇重高過蘿莉
佢b2b奉旨唔使打
之前寫過湖人不應該心急交易,尤其是Kyle Kuzma,越打越有大將之風,應該多點耐性;今日對雷霆,雖然隊友Lonzo Ball犯了腦筋上的錯誤,在完場前犯了Russell Westbrook規,讓後者輕鬆射入三球罰球,打成平手要加時,但Kuzma今場仍是打得最好的一位,全場攻入32分,是今季第14次成為球隊得分王,在第四節及加時共攻入11分,也是湖人反先的功臣。

其實在完法定時間的「最後一擊」,Kuzma在Paul George嚴防下仍能成功後轉身起手,幾乎就射入高難度絕殺。撇除完場前的防守失誤,Ball仔也有18分、10助攻和6籃板,今場也比之前進步,沒有太過心急。另一個大功臣當然是後備上陣攻入26分的Ivica Zubac,面對Steven Adams也無懼色,比起McGee或拳王,這位小將速度更快,更配合湖人的節奏。

正選換上Tyson Chandler和KCP,湖人的火力更平均,開局的防守和進攻也更穩,Luke Walton很快就有LBJ回歸,看來又可再次闖過難關。

雷霆近六場輸五場,球隊的防守完全崩潰,尤其是外線防守,今仗被湖人以47.5%射入19球三分;只想住鬥快進攻是不行的,雷霆要找回防守時的飢渴才行。由12月22日前的聯盟第一,到近期跌至12,若防守不濟,雷霆很難挑戰前列。
Date     Defensive Rating NBA Rank
Oct. 16-Dec. 22   101.7    1
Dec. 23-Jan. 15   108.4     12

Date Opponent PPG NBA Rank
Oct. 16-Dec. 22 104.8 5
Dec. 23-Jan. 15 115.7 27

啊彬提都冇提過IG
代表咩
你話system嘅
可能而家嘅鹿會好啲
睇返留言原來啊彬反B 如下

有時我都唔知點講佢,又唔係打得差,但始終去唔到果個位,你睇湖人進攻點都慢慢轉移緊,就知道Ingram要再努力
唔係家鄉
唔係大球市
做唔到chosen one
唔一定冠

肯定唔考慮啦
講錯圖書館革命不知幾型 俾著我都認
講真= =係咁打錯字
我地占狗撐開馬波
老實講阿邦出返黎B仔又會冇波到
冇三分想同牙皇好好打波,咁得bench有位
wade呢
wade3分勁d一早4連霸左啦
點解唔撐馬呢 又靚仔 又打到無球 呢啲先係好球員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞