局長羅致光:「當大家都有120歲時,60歲就是中年」

371 回覆
49 Like 770 Dislike
你睇漏左負號
呢條友真係弱智....
sorry語癌 唔係正評 我意思係竟然有咁多人撐廢老
弱撚智都可以做官
我懷疑佢唔係人類 可能係外星人 平均壽命長過人類
係咪改新聞架 咁on9既野都講得出
佢知唔知自己講緊咩
講呢番說話既高官自己有冇120歲
其實句野本身無錯
但錯左時間講
其實佢講嘅野唔完全冇道理 當人越黎越長命 去到六十歲都仲有氣有力做到野 可能個生理狀態唔再fit in長者或者老年人嘅定義
但唔應該係呢隻奶共狗口中講出囉 除非世衛提高左對於長者年齡嘅定義 佢先有資格講呢堆廢話

垃圾
放大啲字勁啲?用紅色字霸氣啲?條友講埋啲濕9理由一回事 事實係人類越黎越長命

有幾多120歲??係norm??讀多幾頁書先再仆出黎乞啦5毛狗!!!!
屌所以我咪話條友請野on9囉叻唔切

收撚皮啦仆街,柒左仲要那番乍沙!!!!

人類長命左同活到160歲根本2回事囉文盲白癡5毛狗!!!
拎咋沙個個似係你喎 駁唔到淨係識放大同用紅字屌人5毛狗

本來見你呢D咁既質地5毛狗費事理,好,就一次過屌柒你同你老細賣港政府:

人類根本就一定愈近代愈整體長命,咁歷史上尤其西方老年福利係咪照羅鵪鶉吹要愈縮愈遲呢,現實係相反囉仆街!!!

先唔屌成乍獻共大白像,一個經濟活起好多謝人口紅利,香港庫房有今日咁厚老人貢獻不少,隨非你唔當佢人民,只當奴隸要個個做到埋年!!!
嗰頭又話人口老化,呢頭又話60歲至係中年
佢會病到120歲至死
家下可以大大聲屌d中年人啦,你幾歲呀,讓座,中年人咋你
要100歳先坐得關愛座
I like

未到1000歲都唔好話自己係中年
民主黨專出膠人,特別係前匯點派
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞