局長羅致光:「當大家都有120歲時,60歲就是中年」

371 回覆
49 Like 770 Dislike
拎咋沙個個似係你喎 駁唔到淨係識放大同用紅字屌人5毛狗
事實上推遲退休年齡係一定嘅事 唔通好似中國咁一個養哂四老加老婆仔女咩 咁又唔可以叫細路出去做野 下一代讀埋書分分鐘24-25先做野 咪唯有推老人家做野去推高勞動人口比例囉囉 有咩問題
冇常識到一個地方
40歲先比買酒
唔怪得依家廿零歲d女明星叫bb啦
阿局長講野用個肺講㗎喎
其實佢係咪唔太清楚自己講緊乜野
咁應該可以屈耐啲學生8達通
唔怪得軒仔首歌要叫天才兒童1985, 原來34歲都仲係兒童
香港唔係好多新移民新力軍咩

原來個個都係死老野冇貢獻的垃圾
零成本 高效益 舒緩人口老化問題
焗腸好波
其實佢講嘅野唔完全冇道理 當人越黎越長命 去到六十歲都仲有氣有力做到野 可能個生理狀態唔再fit in長者或者老年人嘅定義
但唔應該係呢隻奶共狗口中講出囉 除非世衛提高左對於長者年齡嘅定義 佢先有資格講呢堆廢話

垃圾
放大啲字勁啲?用紅色字霸氣啲?條友講埋啲濕9理由一回事 事實係人類越黎越長命

有幾多120歲??係norm??讀多幾頁書先再仆出黎乞啦5毛狗!!!!
屌所以我咪話條友請野on9囉叻唔切

收撚皮啦仆街,柒左仲要那番乍沙!!!!

人類長命左同活到160歲根本2回事囉文盲白癡5毛狗!!!
拎咋沙個個似係你喎 駁唔到淨係識放大同用紅字屌人5毛狗

屌你,又一野證明做得5毛狗既唔係文盲就白癡!!!!
香港d局長高官個個都弱智
死垃圾習近平搵d垃圾弱智廢物做官
府上母親可有120歲?
IQ 160 捻野係唔同d
長命百二歲
個腦裝屎
精靈?
咁而家有未吖
屌佢老味都唔撚用腦
而家普遍應該係八十幾歲命
同百二歲仲爭四十年
樓都可以供多層啦
照佢咁講
如果有二百歲命
六十歲都係青少年添
真係on9冇藥醫

利申:支持特區政府依法施政
受人錢財替人消災
鬼迷心竅忘掉初心
真係唔係個個都160IQ
唔怪得我冇
即係我仲可以用兒童八達通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞